Donacija torbi i pribora za kikindske mališane stigla iz Austrije 1Foto: Pixabay/Juraj Varga

U Gradskoj kući Kikinde uručeno je 60 školskih torbi sa školskim priborom učenicima nižih razreda osnovnih škola slabijeg materijalnog stanja.

Akciju je organizovao Caritas uz podršku Grada Kikinde i Centra za socijalni rad, pa će za 60 porodica početak nove školske godine biće olakšan.

„Želeli smo da lokalnom stanovništvu u Kikindi i okolnim mestima obezbedimo pomoć a deci opremu za početak školske godine. Donatorti su to odobriui i za decu iz Kikinde obezbedili smo rančeve i opremu“, rekao je Tibor Halmai iz Caritasa Zrenjanin.

U okviru projekta „Pružanje pomoći migrantima, koji se nalaze u prihvatnim centrima u Srbiji, donatori „Caritas Austrija“ i Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije u partnerstvu sa udruženjem „Caritas“ iz Zrenjanina, pružaju podršku i pomoć lokalnom stanovništvu u mestima u kojima postoje Prihvatno – tranzitni centri.

Prema rečima Tibora Halmaia, direktora biskupijskog Caritas-a Zrenjanin, tokom humanitarne akcije, na teritoriji Srbije podeljeno je preko 400 školskih torbi i pribora, a donacija je uručena i u Kikindi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari