Na sednici Gradskog veća Požarevca, između ostalog, doneta je odluka da se Policijskoj upravi, koja pokriva osam opština Braničevskog okruga, ustupi bez naknade šest računara i specijalno tehničko vozilo za opasne materije-vatrogasno spasilačko vozilo za akcidentne situacije koje će požarevačkoj policiji uskoro biti predato na trajno korišćenje.

Usvojen je izveštaj Veterinarskog specijalističkog instituta za poslednji kvartal 2011. godine. Pokazalo se da je stanje dobro, kao i prilikom usvajanja šestogodišnjeg izveštaja, jer je pokazan rast trenda ispravnosti namirnica životinjskog porekla na zelenim pijacama u Požarevcu i Kostolcu. Naime, u poslednjem kvartalu prošle godine ispravnost životnih namirnica je stopostotna, zapravo potpuna. Opravdano je, dakle, što Institut vrši stalne stručne analize pa i proizvođači tih namirnica sada o tome vode znatno više računa uz opremu i druge okolnosti na pijacama koje je stvorio grad Požarevac, a predstoji i potpuno sređivanje tržnice u Kostolcu pa će ugovor sa ovom specijalističkom ustanovom postojati i u narednoj godini.

Doneta je odluka o formiranju posebnog stručnog tima za preispitivanje izvodljivosti generalnog plana vodosnabdevanja grada Požarevca radi što efikasnijeg razrešavanja problema koji postoje u ovoj oblasti. Na osnovu zaključaka eminentnih stručnjaka, biće donet i dinamički plan urgentnog razrešenja pitanja snabdevanja zdravom pijaćom vodom.

Jedna od odluka odnosi se na parkiranje vozila. Data je saglasnost Parking servisu da se, umesto dosadašnje doplatne karte, uvede dnevna karta čija visina će iznositi 864 dinara. Ova odluka počeće da važi od 5. februara.

Gradskom veću je prezentiran novi veb sajt Grada Požarevca čiji je osnovni kvalitet uvođenje interaktivnosti tako da će građani moći da daju svoje primedbe i sugestije kao i da prijavljuju komunalne i druge nepravilnosti pri čemu će posebno biti važne one koje se odnose na opšte napore u suzbijanju korupcije u svim oblastima gde je ova pojava prisutna. Novi sajt će biti postavljen za nekoliko dana a biće upotpunjivan sve obilnijom bazom podataka od kojih se neki odnose i na biračke spiskove. Formirana je komisija čiji je zadatak na sačini analizu finansijskih mogućnosti za isplatu naknada trudnicama i porodiljama za vreme trajanja porodiljskog odsustva i radi nege deteta. Prilikom sprovođena ovih odluka posebno će biti uspostavljeni kriterijumi radi što pravednije raspodele novca planiranog za ove namene. Konačne odluke o tome biće donete na prvoj narednoj sednici Skupštine grada na osnovu detaljnih analiza i predloga stručnih službi. Na predlog novog Upravnog odbora Fudbalskog kluba „Mladi radnik“ biće izvršenadetaljna i sveobuhvatna analiza sa ekonomskim izveštajem o aktuelnom stanju u Klubu kako bi se pristupilo što efikasnijoj sanaciji problema kao osnovi za prave i realne perspektive ovog popularnos sportskog kolektiva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari