Patrijarh srpski gospodin Irinej primio je nedavno u Nišu članove odbora za gradnju hrama Sveti Sava u Velikom Jovanovcu kraj Pirota. U delegaciji su bili sekretar Velimir Panić, sveštenik u Krupcu Dragan Jevtić i advokat Nikola Savić. U radu Eparhijskog odbora učestvovali su pirotski arhijerejski namesnik prota stavrofor Hristivoje Nikolić i član UO Eparhijskog saveta iz Pirota Momčilo Antić, direktor Fonda za građevinsko zemljište.

– Otac Hristivoje Nikolić je uspeo da obezbedi 500.000 dinara za dogradnju hrama, kaže Velimir Panić. Patrijarh srpski Irinej je delegaciju iz Pirota obavestio da je episkop banjalučki Efrem dao još 1.500 evra za gradnju hrama u Velikom Jovanovcu, što sa prethodnom donacijom iznosi 6.500 evra.

– To je ujedno i najveća donacija za naš hram. Hvala episkopu Efremu i banjalučkoj eparhiji. Njegovoj svetosti predali smo zahtev namenjen ministru vera za dva miliona dinara za gradnju hrama, a blagoslov je dao patrijarh. Patrijarh je pristao da osvešta hram Svetog Save u Velikom Jovanovcu 2011. godine, kaže Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari