Donatorsko veče za pomoć obrazovnim ustanovama na Kosovu 1

Ministarstvo prosete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je da ogranizuje sutra u 19 sati u hotelu Palas Donatorsko veče posvećeno prikupljanju sredstava namenjenih obrazovnim ustanovama Republike Srbije na teritorii AP Kosovo i Metohija.

„Država Srbija preko Ministartsva posvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, svesrdno podržava rad predškolskih ustanova, osnovnih, srednjih i visokih škola, fakulteta i naučnih institucija čije je sedište na teritoriji naše južne pokrajine. Ministarstvo je uputilo poziv društveno odgovornim kompanijama da podrže dalji razvoj i unapređenje kvaliteta rada obrazovnih institucija u južnoj srpskoj pokrajini“, navodi se u saopštenju.

Na početku Donatorske večeri, kako je najavljeno prisutnima će se obratiti ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, Episkop Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski Teodosije, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, pomoćnik ministra i predsednik radne grupe koja je organizovala događaj Gabrijela Grujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari