“Kobasicijada Turija” donira obroke najugroženijim Subotičanima 1Donacija Crvenom krstu Subotice, foto: J. Patarčić

Udruženje “Kobasicijada Turija” doniralo je danas 50 kilograma sveže kobasice Crvenom krstu Subotice, koje će se iskoristiti za pripremanje obroka korisnicima Narodne kuhinje i privremenog Prihvatilišta za beskućnike.

“Svake godine doniramo 50 kilograma sveže kobasice Crvenom krstu i uz tu donaciju smo se sprijateljili sa ljudima iz Crvenog krsta i Gradske uprave Subotice”, kazao je Željko Popić, predsednik Upravnog odbora Udruženja “Kobasicijada Turija”.

Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta zadužen za Program Narodne kuhinje, zahvalio se donatorima što su i ove godine stavili akcenat na humanitarni deo svoje manifestacije.

“Subotica ima 1.200 korisnika na Programu Narodne kuhinje i svaka donacija je dobrodošla, jer putem nje možemo da obogatimo obroke koje svakodnevno pripremamo za najugroženije sugrađane. Deo ove donacije ćemo iskoristiti i za pripremanje obroka korisnicima Prihvatilišta za beskućnike”, kazao je Varo.

“Kobasicijada Turija” donira obroke najugroženijim Subotičanima 2
Promocija turijske „Kobasicijade“ u Subotici, foto: J. Patarčić

Promocija “Kobasicijade” održava se po 36. put u Subotici, a koliko je prepoznatljiva i ukusna, svedoče dugi redovi građana koji od jutra strpljivo čekaju da pazare ovaj specijalitet iz Turije.

Glavni program ovogodišnje manifestacije održaće se od 25. do 27. februara u Turiji, gde će biti organizovano takmičenje u pravljenju kobasica i koncert, a takođe će biti izložena i najduža kobasica na svetu, dugačka 2.038 metara, u čast održavanja 38. po redu “Kobasicijade”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari