Da požarevačka elektrodistribucuja „Elektromorava“ neredovnim platišima bez pardona isključuje struju, bez obzira da li se radi o fizičkom ili pravnom licu „zvučnog imena“, govori i činjenica da su u petak njeni radnici došli sa nalogom da isklljuče struju dopisništvu RTS-a zbog dugovanja od oko pola miliona dinara.

Radnici u dopisništvu u trenutku kada su „linkovali“ jedan od svojih priloga bili su iznenađeni kada su se električari „Elektromorave“ sa „makazama“ pojavili u njihovu redakciju. Usledeli su telefonski pozivi i sa jedne i druge strane svojim nadređenim po savet šta da se radi. Nađen je kompromis tako što su rukovodioci RTS-a iz Beograda obećali da će početkom nove radne nedelje izmiriti u potpunosti dug od oko 500. 000 dinara, što je od požarevačke elektrodistribucije prihvaćeno.

Da naš Javni servis finansijski loše stoji govori i to što radnici dopisništva još nisu primili decembarsku platu, pa nije ni čudo što nemaju para da plate režijske troškove.

Inače, požarevačka elektrodistribucija poznata je po revnosti u isključivanju neredovnih platiša, što je doprinelo da budu na drugom mestu, od svih elektrodistribucija u Srbiji, po naplati potraživanja od korisnika električne energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari