Predstavnici kompanije IKEA u Srbiji juče su završili kompletno opremanje tri socijalna stana u Kraljevu u koje će se useliti mladi bez roditeljskog staranja iz ovog grada.

Stanovi su predati na upravljanje lokalnom Centru za socijalni rad koji će ih u narednim godinama koristiti za smeštaj mladih bez roditeljskog staranja, a koji izlaze iz domova za nezbrinutu decu i napuštaju ovaj sistem socijalne zaštite.

Zaposleni kompanije IKEA bili su angažovani na razvoju kompletnog idejnog rešenja za uređenje stanova, kao i na obezbeđivanju i sastavljanju neophodnog nameštaja i proizvoda za domaćinstvo. Opremanje stanova predstavlja nastavak višemesečnog projekta, ukupne vrednosti oko 60.000 evra, započetog u aprilu ove godine kada je IKEA donirala 200 krevetića za dva kraljevačka vrtića i 36 sofa za porodice koje su pogođene posledicama zemljotresa.

Dragan Skalušević, regionalni direktor kompanije IKEA, na primopredaji opremljenih stanova izjavio je:

– Nastojali smo da prvenstveno razumemo potrebe i želje dece koja će živeti u stanovima i na osnovu toga osmislili idejna rešenja modernog skandinavskog stila, kako bismo stvorili okruženje u kome će osećati prijatno i uživati u svakodnevnim aktivnostima. Kompanija IKEA će se i dalje truditi da kroz svoje aktivnosti stalno doprinosi boljem svakodnevnom životu što većeg broja ljudi, a veliku pažnju nastavićemo da posvećujemo društvenim inicijativama za unapređenja prava i uslova života dece i ugroženih grupa stanovništva u Srbiji – rekao je Skalušević.

Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović ovom prilikom je izjavio da je grad Kraljevo veoma zahvalan kompaniji IKEA na još jednom pruženoj pomoći. Do sada je nameštaj ove švedske kompanije obradovao mališane u kraljevačkim vrtićima i postradale u zemljotresu. Mladima koji napuštaju socijalnu zaštitu prilika da život nastave u potpuno opremljenom novom domu puno će značiti. Grad Kraljevo će nastaviti da vodi brigu o njima, ali i o drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva – rekao je gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari