Dopuna mobilnog na trenažnom biciklu 1

Pančevci će prvi u Srbiji moći da dopune mobilni telefon okretanjem pedala.

Punjač za mobilni je montiran na trenažni bicikl (biciklofon), a sve su realizovali profesori i učenici Srednje mašinske škole u Pančevu.

Pokretač ideje je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave, a time je Pančevo postao deo dve hiljade evropskih i vanevropskih gradova koji će ove godine obeležiti Evropsku nedelju mobilnosti (ENM) koja se tradicionalno održava od 16. do 22. septembra. Ovoga puta, Pančevo će učestvovati kao Zlatni učesnik, s obzirom da su ispunjeni uslovi za kandidaturu za nagradu: Evropski grad mobilnosti.

Biciklofoni će biti postavljeni i u holu pančevačkog kulturnog centra i Glavne autobuske stanice, a lokalne samouprave koje su zainteresovane da ovakvu vrstu usluge pruže svojim sugrađanima mogu se obratiti Mašinskoj školi u Pančevu.

– Cilj nam je da Pančevo kontinuiranim i različitim akcijama i projektima, rebrendiramo u moderan evropski grad koji brine o zaštiti životne sredine i koji je lider u osmišljavanju načina za očuvanje okoline, rekla je Katarina Banjai, gradska većnica zadužena za sektor očuvanja životne sredine Gradske uprave Pančeva, dodajući da su kandidaturu za Evropski grad mobilnosti shvatili kao rezultat pre svega društveno-odgovornog ponašanja i poslovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari