Dopuna optužnice Zoranu Marjanoviću 1Foto:Janson_morison_FI_

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je naredbu da Više javno tužilaštvo u Beogradu donese naredbu o dopuni istrage kako bi se ispitala osnovanost optužnice protiv okrivljenog Zorana Marjanovića, kojem se stavlja na teret ubistvo supruge Jelene Marjanović, saopšteno je iz tog suda.

Krivično vanpretresno veće donelo je naredbu 19. marta da Više javno tužilaštvo u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema naredbe suda, donese naredbu o dopuni istrage, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice tužilaštva od 9. februara podignute protiv Zorana Marjanovića, kojem se stavlja na teret teško ubistvo. U naredbi ovog suda navedene su dokazne radnje koje je potrebno da Više javno tužilaštvo u Beogradu preduzme u okviru dopune istrage u cilju ispitivanja osnovanosti predmetne optužnice i postojanja opravdane sumnje da je okrivljeni učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

„Potrebno je, između ostalog, i da se ispita u svojstvu svedoka maloletna oštećena, kao i da se pribave drugi dokazi koji su neophodni da bi se ispitala osnovanost optužnice u ovoj krivičnopravnoj stvari“, dodaje se u saopštenju Višeg suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari