Ministar pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković u pratnji narodnog poslanika Veroljuba Arsića posetio je opštinu Kučevo.

U razgovoru sa predsednikom opštine Zoranom Milekićem i njegovim saradnicima, ministar je pohvalio rad prvog čoveka ove Zviške opštine i ocenio tokom posete sudskoj jedinici u gradu na Peku da je uspostavljanje funkcionalne sudske mreže i efikasnog pravosuđa u Srbiji jedan od osnovnih ciljeva Ministarstva na čijem je on čelu.. On je na konferenciji za medije istakao da je među prioritetima i dopuna sudske mreže uspostavljanjem osnovnih sudova u mestima u kojima su ranije postojali opštinski sudovi. U tom kontekstu on je podsetio na to da je radna grupa usvojila principe i kriterijume za izmenu i dopunu Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava. Ministar je ocenio i da je stanje zgrade u kojioj se nalazi sudska jedinica u Kučevu izuzetno loše i napomenuo da su poslednje popravke na nekadašnjim zgradama opštinskih sudova rađene pre približno dvadeset godina.

– Nova Vlada Republike Srbije čiji sam ja član,počela je da pokazuje građanima kako i državom može domaćinski da se posluje. Da se državom do sada nije dobro radilo,dokaz je recimo i zgrrada suda u Kučevu koja samo što se nije srušila,a ljudi koji u njoj rade izloženi su opasnoostima po njihove živote,samo zbog toga što njihovo bivše ministarstvo i država nisu imali sluha za uređenje ovog objekta u koji,preko 25 godina nije uložen ni jedan dinar,rekao je Selaković izražavajući nadu da će aktuelno rukovodstvo Kučeva i veću podršku koju sada ima sa vrha države uspeti da ostvari još bolje rezultate u oblastima koje su u nadležnosti loklane samouprave. -.Neophodno je stvoriti efikasno i jako pravosuđe koje će građanima Srbije omogućiti nesmetan put do pravde, poručio je na kraju posete ministar Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari