"Dopunjavanje" Isaka Asimova 1

Naučnofantastični romani Preludijum za Zadužbinu i U susret Zadužbini, još dva su naslova Isaka Asimova koje je Čarobna knjiga objavila ovih dana, u prevodu Žike Bogdanovića, kao dopunu izabranih dela ovog autora koja se objavljuju u kontinuitetu.

Preludijum za Zadužbinu konačno otkriva događaje koji su samo nagovešteni u originalnoj trilogiji Zadužbina. Maestralna uvertira u serijal koji je dobio nagradu Hjugo za najbolji naučnofantastični serijal svih vremena. Romani Preludijum za Zadužbinu i U susret Zadužbini predstavljaju kariku između trilogije o Carstvu i romana Zadužbina. Završen uoči autorove smrti, roman U susret Zadužbini predstavlja krunu spisateljskog rada i veličanstveni dokaz stvaralačkog genija Isaka Asimova. „Najinteresantniji portret Seldona i dirljiv oproštaj od njegovog tvarnog pandana“, po kritičaru Kirkus rivjua. „Fanovi Asimova uživaće u poslednjem delu velikog majstora“, propratio je pojavu ovog naslova kritičar Publišers viklija.

Isak Asimov (1920-1992) jedan je od najvećih pisaca naučne fantastike u istoriji. Poznat je po svojim serijalima o Zadužbini i robotima, koje je u kasnijem periodu života spojio u jedinstven ciklus, kao i po nizu izvanrednih samostalnih romana i priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari