Dosad neobjavljene pesme Đorđa Balaševića iz gimnazijskih dana

Danas objavljuje

Ostavite komentar


  1. Lepo je što ste se ovog setili. Sećam se da u „Gimnazijalcu“ posebno rado čitao njegove stihove, na žalost samo kratko – maturirao sam 1971. Posle smo se sretali na koncertima – Đole na bini, ja u publici ponosan što smo nekada išli u istu gimnaciju 🙂
    P.S. Gimnazja se zvala (i danas zove „Svetozar Marković“ (što se vidi i iz zaglavlja „Gimnazijalca“, a „Svetozar Marković Toza“ je osnovna škola na detelinara (stivcajem okolnost koju sam takođe pohađao) 🙂

  2. Svaka cast za tekst!
    Sretan rodjendan za Danas!
    Pozdrav za sve ljude bez nacionalne, verske i rasne opterecenosti!!!

    1. Gimnazija se zove „Svetozar Marković“. Postoji osnovna škola koja se zove „Svetozar Marković Toza“. To su dve različite osobe, nisu živeli u istom veku.

  3. Marko Kraljevic koji „ne tretira Turke“ u kosovskoj bici ratovao za Murataz naravno na strani Turaka.

  4. Piscu clanka se potkrala greska – gimnazija se zove Svetozar Markovic, a ne Svetozar Markovic Toza. To su dve istorijske licnosti koje dele skoro 70 godina.

    Bivsi ucenik gimnazije i jedan od urednika Gimnazijalca koji je objavljivao Djoletove pesme

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.