Partizanov trener Aleksandar Stanojević juče je dobio još jednog novog igrača za narednu sezonu. Posle podužih pregovora sa upravom OFK Beograda sportski direktor srpskog šampiona Mladen Krstajić izdejstvovao je transfer Saše Markovića (20 godina), pa je standardni član naše mlade selekcije juče potpisao četvorogodišnji ugovor sa crno-belima. Reč je o snažnom, u duel igri čvrstom zadnjem veznom, dobrog osećaja za šut, kojem nije strano igranje ni na ostalim mestima na sredini terena, čak ni u zadnjoj liniji, a u nekoliko prelaznih rokova je bio interesantan, ali preskup Crvenoj zvezdi.


– Drago mi je što sam došao u veliki klub. Znam da je žestoka konkurencija na mojoj poziciji, ali nadam se da ću se izboriti za minutažu i biti još bolji nego u OFK Beogradu. Poseban su mi izazov kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako Bog da pa da se opet plasiramo u najjače takmičenje – kaže novajlija s Karaburme, svojevremeno „ispisan“ iz Omladinske škole Partizana, posle procene jednog od njenih najuspešnijih trenera Dušana Trbojevića da nije fudbaler po njihovoj meri.

Stopama Markovića, koji će za direktne konkurente imati Petrovića (ako ostane, što je malo verovatno), Fejsu, Kamaru i Brašanca, veoma brzo mogao da krene njegov klupski kolega Marko Petković (19), koji važi za najtalentovanijeg desnog beka u Srbiji.

– Pregovori su u poodmakloj fazi, nadam se da ćemo se uskoro dogovoriti s njim i OFK Beogradom – zvuči optimistički Krstajić, koji bi već danas mogao da saopšti ime prvog pojačanja na centralnim pozicijama u zadnjoj liniji.

– Napravili smo krupne korake u pregovorima sa štoperima koje bismo želeli da dovedemo – kaže sportski direktor crno-belih, na čijem su skeneru Bugarin Ivan Ivanov (Alanija), Brazilac Leandro Glauber (istekao mu ugovor s Rapidom iz Bukurešta) i Đorđe Jokić (Tomsk).

Pre Markovića, „parni valjak“ je ovog leta doveo levog beka Vladimira Volkova (Šerif), napadača Vladimira Jovančića (Rad), krilne veziste Dejana Babića (BSK) i Sašu Ivkovića (ČSK).

Diara: Biću onaj stari

Iako je poslednju utakmicu odigrao pre sedam meseci, Lamine Diara veruje da će se brzo vratiti u formu pre odlaska na pozajmicu u Al Šabab iz UAE.

– Noga koju sam lomio je u najboljem redu. Dobro se osećam, pa verujem da ću već za dvadesetak dana ući u željenu formu, a onda se tokom sezone vratiti igri koja me je krasila pre ovog kratkog izleta iz Partizana. Biću stari Diara, na moje i zadovoljstvo kluba i navijača. Preostalih godinu dana ugovora odradiću najbolje što umem i bez pogovora, a o eventualnom produžetku saradnje pričaću kada mi ga i ako mi ga ponude – pričao je posle jučerašnjeg prepodnevnog treninga ljubimac „grobara“ i specijalista za golove u derbijima s Crvenom zvezdom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari