Dan pošto ga je Upravni odbor Crvene zvezde angažovao za naslednika Aleksandra Jankovića, s kojim je sporazumno raskinuta saradnja, portugalski trener Rikardo Sa Pinto došao je juče u Beograd, upoznao se sa nadređenima, dogovorio se s njima za konačan iznos plate i potpisao ugovor na tri meseca plus jedna godina, a posle današnjeg, premijernog treninga s ekipom biće zvanično predstavljen srpskoj javnosti.


– Došao sam iz velikog kluba u veliki klub – bilo je prvo što je rekao dobro raspoloženi strateg crveno-belih i tako upisao prve „poene“ kod navijača nekadašnjeg pobednika Kupa šampiona i osvajača planetarne klupske titule, umornih od sušnih rezultatskih sezona, gledanja finansijske agonije fudbalskog giganta sa beogradske Marakane i unutrašnjih razmirica na svim nivoima u Ljutice Bogdana.

U društvu klupskog potpredsednika Slaviše Kokeze i sportskog direktora Zorana Stojadinovića, bivši trener Sportinga iz Lisabona odmah je dao do znanja da zna u kakvu se profesionalnu avanturu upustio.

– Dobro znam gde sam došao i kakva je situacija u Zvezdi. Znam da se zaostaje 11 bodova za Partizanom i da se u velikom klubu kao što je Zvezda uvek traži titulu, ali ovog puta ništa ne zavisi samo od nas. Navikao sam na ogroman pritisak, tako da se u ovoj atmosferi osećam kao kod kuće – ne boji se izazova svojevremeno sjajni špic „lavova“ i portugalskog nacionalnog tima, poznat po napadačkoj taktici i vrlo burnom temperamentu, koji je detaljniju priču o motivima i okolnostima transfera i planovima s Crvenom zvezdom odložio za oficijelnu promociju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari