Gradski odbor SNS Požarevac na konferenciji za novinare održanoj u subotu podsetio je na ono što je učinjeno u periodu od ulaska ove stranke u lokalnu vlast.

Predsednik Nebojša Jočić i zamenik gradonačelnika Požarevca Miodrag Stepanović (na slici) naveli su da je to između ostalog, opremanje industrijske zone, otvaranje marketa DIS, prenamena Nove bolnice i nastavak procedura na izgradnji regionalne deponije.

Stepanović je na konferenciji za novinare rekao da su u toku javne nabavke za izgradnju, vodovodne, fekalne i niskonaponske mreže na prostoru nove industrijske zone i da očekuje da će ukoliko ne bude prigovora radovi početi u septembru.

Krajem avgusta trebalo bi da bude otvorena trgovina DIS, a to je za Požarevac značajno zbog toga što će biti zapošljavanja, kaže on.

– Tu će se uposliti određen broj ljudi. Koliko se meni čini, negde oko 70, možda čak 80 radnika koji će u u prvom mahu biti na određenom dok ne prođu obuku koja zahteva njihova kompanija. Nakon toga će potpisati ugovore i biti na stalnom radu. To je značajno jer naš grad ima velikih problema zbog nezaposlenosti- rekao je Stepanović I dodao da bi ove godine trebalo da počne prenamena dela „nove“ bolnice.

– Tačno je da je to započeto dok nismo bili u vlasti, ali stvari se pozitivno odvijaju, tako da i ta faza prenamene kreće tokom jeseni-naglasio je on.

Stepanović je istakao da su zagrebali i započeli ono što je dva puta odlagano, a to je regionalna deponija. On je rekao da bi od narednog rebalansa trebalo da se ponovo stipendiraju studenti iz budžeta, ali ukoliko se sve zakonske procedure usklade.

U SNS-u kažu da očekuju kako će predstojeće konjičke igre biti dobro organizovane i da će Požarevac biti dobar domaćin takmičarima i posetiocima igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari