Izgradnjom bunara i povezivanjem vodovoda na području opštine obezbediće se dovoljne količine vode za piće u svim naseljenim mestima, a zatim slede investicije u poboljšanje kvaliteta vode, planovi su u ovom inđijskom Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija. Inače, opština Inđija u poslednjih nekoliko godina nema većih problema u vodosnabdevanju, jedino što ih povremeno muči pritisak koji nije uvek na željenom nivou.

Izgradnjom bunara i povezivanjem vodovoda na području opštine obezbediće se dovoljne količine vode za piće u svim naseljenim mestima, a zatim slede investicije u poboljšanje kvaliteta vode, planovi su u ovom inđijskom Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija. Inače, opština Inđija u poslednjih nekoliko godina nema većih problema u vodosnabdevanju, jedino što ih povremeno muči pritisak koji nije uvek na željenom nivou. Stoga su lane izgradili novu crpnu stanicu u Beški, kao i vodovodne mreže u Jarkovcima i Ljukovu, završen je cevovod koji ih povezuje sa Inđijom, započeta izgradnja cevovoda koji ide od Inđije ka Starom Slankamenu. Radovi se, ovih dana, izvode na ulazu u Nove Karlovce. Za ovu godinu plan je proširiti kapacitete i time ovo važno pitanje – vodosnabdevanje, rešiti za naredni duži period.
– Izgradili smo jedan od sedam bunara koliko je planirano za ovu godinu, kako bismo obezbedili nedostajuće količine vode za piće u letnjim mesecima, kao i u vreme povećane potrošnje za održavanje potrebnog pritiska u mreži. Pet bunara je planirano u Inđiji, dva u Beški budući da se javlja velika potreba za dodatnim količinama vode u industrijskim zonama. Izgradnjom cevovoda i umrežavanjem cele opštine obezbedićemo dovoljne količine vode za piće u svim naseljenim mestima. Kada završimo ovaj posao, sledi investiranje u fabriku vode čime će se značajno poboljšati kvalitet. Pripreme za izgradnju fabrike vode su u završnoj fazi, ovom investicijom obezbedićemo protok od 120 litara u sekundi – kaže direktor Branko Radaković.
Ove značajne investicije u vodosnabdevanju koštaju poprilično, pa je opština Inđija donela odluku o kreditnom zaduživanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari