Prvi čovek opštine Inđija Goran Ješićkaže da će iz političkog ugla posmatrano 2008. ostati upamćena po tome što su na izborima po treći put dobili poverenje građana, odnosno potvrdu da su dobro radili u proteklih osam godina i mandat da rade još bolje u naredne četiri godine.

– Desilo se i nama ono što se dešava u čitavom svetu, ozbiljna recesija. To je dovelo do toga da posmatrano iz ugla privrede možemo da kažemo da je 2008. bila jedna relativno uspešna razvojna godina, svakako ispod očekivanja. Za Inđiju, Vojvodinu i Srbiju najvažniji posao bio je potpisivanje ugovora sa „Graundfosom“ i očekujem da će u 2009. početi izgradnja fabrike danske kompanije. U delu infrastrukture za građane Inđije je najvažnije bilo puštanje u rad Fabrike vode, zajedničke investicije EU, Fonda za kapitalna ulaganja i lokalne samouprave – smatra Ješić.

U narednoj godini njegov prvi i najvažniji zadatak biće stvaranje uslova za završetak započetih investicija.

– Započeli smo više važnih investicija, rekao bih čak i kapitalnih. U okviru novog koncepta regulacije saobraćaja počeli smo izgradnju obilaznice oko Inđije, planiramo izgradnju velikog podzemnog parkinga u centru grada. U toku je izgradnja sportske dvorane koja će biti završena do početka „Univerzijade“. U prvoj polovini naredne godine planira se završetak izgradnje krila zgrade opštine u koju nije ulagano gotovo ništa od 1912. godine. Uradili smo projekat za nov savremen vrtićčija izgradnja treba da počne dogodine. Tu su i mnogi drugi projekti sa kojima ćemo aplicirati za sredstva Evropske unije, rekao je predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari