S jedne strane, Beli dvor. Sa druge strane, Cvetni trg.

Između belila i šarenila ulica duga kao reka kojom glad provejava. Karantin zaštite od siromaštva je razrušen i ovde. To mi znamo. Oni sa strane još nam drže slike blagostanja. Pazarski eldorado još živi u uspomenama.

Tekstilcima stigla socijalna pomoć. Dovoljno da se „isfitaju“ obaveze. Pozitivna nula je i dalje daleko. Izvršioci podele para idu po spisku. Podela je nezavisna od javnosti. Dokle se stiglo je tajna. Isto kao što je tajna koja nemačka firma nudi doživotne plate za sindikalnu borbu. Posle termina „doživotni predsednik“ u dubokoj provinciji rodio se termin „doživotni dojče platežnik“. Sad bi svi u sindikalne delatnike!

Školska godina će ovde da krene na vreme. Neko okrečio učionice, neko nije. Neko oribao podove, prozore i vrata, neko nije stigao. Prosvetne vlasti tvrde da će zvono da se oglasi na vreme. Ovdašnjim učiteljima plate i jubilarne nagrade ne trebaju. Štrajkačima će,ionako, da budu upućene reči podrške. Medicinari će, konačno, u nove prostorije. Dva puta je prošlo po devet meseci. Molo je trebalo da ovaj grad dobije „novo zidanje Skadra“. Majstorima bilo teško vreme za zidanje.

Izabrani lekar je medicinski projekat za ponos. Ne strefila te bolest. Od danas za prekosutra, pa kad dođeš na red.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari