Dozvoljene posete u kontrolisanim uslovima korisnicima domova za stare u Srbiji 1Foto: Radio Požega

Кorisnicima ustanova za smeštaj starih lica u Srbiji koji su prošli kompletnu proceduru vakcinacije biće omogućene posete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Tu odluku doneo je Кrizni štab za suzbijanje širenja korona virusa na današnjoj sednici, na inicijativu resorne ministarke i članice tog štaba Darije Кisić Tepavčević, sa obrazloženjem da je smanjen broj obolelih u Srbiji u poslednjim nedeljama i posle sprovodjenja vakcinacije korisnika domova za stara lica.

Uslovi koje je neophodno ispuniti da bi se dobila dozvola za posetu su da u poslednjih 14 dana nije bilo potvrdjenih slučajeva kovid 19 infekcije kod korisnika i zaposlenih, da je korisnik kome se dozvoljava poseta kompletno vakcinisan, da je od poslednje doze prošlo najmanje sedam dana, kao i strogo poštovanje opštih preventivnih mera.

Ukoliko je u prethodnom periodu u odredjenoj ustanovi prijavljena infekcija, uslov da se omoguće posete je odjavljivanje epidemije, a za to je potrebno da prodje dvostruki maksimalni inkubacioni period od poslednjeg prijavljenog slučaja, odnosno 28 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari