Na predstojećim lokalnim izborima u Bijelom Polju u nedjelju učestvovaće devet parija i koalicija. U susret izborima, u utorak je održana preizborna konvencija Demokratske partije socijalista, gdje je prvi čovjek crnogorske Vlade Milo Đukanović naglasio da je Bijelo Polje u svim prelomnim momentima novije političke istorije Crne Gore bilo i ostalo stameni kamen temeljac države Crne Gore, njene multietičnosti i multikulturalnosti, kao i njenog proevropskog razvoja.


– Kada smo promovisali ideju o Bijelom Polju kao regionalnom centru mnogi Bjelopoljci su sumnjičavo vrtjeli glavom, jer je ovaj grad bio jedan od najnerazvijenijih u Crnoj Gori. Danas je Bijelo Polje moderan grad sa uzornim razvojem i nesumnjivo jedan primjer koji može djelovati vrlo podsticajno za mnoge opštine, ne samo na sjeveru Crne Gore. Dobro znamo i šta smo ostali dužni Bijelom Polju. To je obezbjeđivanje novih radnih mjesta kako bi mlada i obrazovana generacija ostajala ovdje i doprinijela razvoju Bijelog Polja, kazao je Đukanović.

Nosilac liste DPS-a „ Za evropsko Bijelo Polje – Milo Đukanović“, Aleksandar Žurić naglasio je da će ova partija pobijediti ubjedljivije nego ikad i podsjetio na kapitalne objekte koji su urađeni u prethodnom period, te naglasio da je Bijelo Polje je regionalni centar sjevera Crne Gore u kojem se na najbolji način pokazuje sva različitost i slojevitost života.

– Taj sačuvani razvijeni kolorit je najvećim dijelom plod razumijevanja Vlade Crne Gore i upornosti i sposobnosti timova koji su u protekloj deceniji upravljali Bijelim Poljem. Međutim, razvoj našeg grada je u najvećoj mjeri zavisio od razumijevanja Bjelopoljaca i njihove podrške. Oni su znali kako da se ponašaju kada je trebalo sačuvati mir i građansku sigurnost, kada je trebalo napraviti otklon od politike destrukcije, kada se obnavljala državnost Crne Gore, kada je trebalo graditi nove infrastrukturne objekte, sportske i kulturne sadržaje. Bjelopoljci su uvijek biili prijatelji Crne Gore i njeni pouzdani partneri na putu sigurne evropske budućnosti. Zahvaljujući zrelosti Bjelopoljaca, njihovom razumijevanju, stpljenju i podršci samo u ovom mandatu realizovali smo niz kapitalnih investicija koje bi predstavljale veliki izazov i za mnogo bogatije države i finansijski izdašnija vremena, naglasio je Žurić, dok je politički direktor DPS Tarzan Milošević rekao je da je osmišljenom i pametnom politikom Vlade Crne Gore i Opštine Bijelo Polje ovaj grad potpuno izmjenio svoj izgled.

„Mini parlamentarni“

Pored Bijelog Polja, u nedelju će biti održani lokalni izbori u još 10 lokalnih sredina u Crnoj Gori: Podgorici, Baru, Danilovgradu, Žabljaku, Kolašinu, Plavu, Plužinama, Rožajama, Šavniku i Gusinju. Ovim izborima se pridaje važnost „mini parlamentarnih“ jer bi, po mišljenju analitičara, mogli da odrede budućnost crnogorske političke scene i vladajuće DPS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari