Dr Jovana Milić: Vakcina će verovatno štititi dve i više godina

Naučna saradnica Univerziteta u Modeni, za Danas

Ostavite komentar


    1. „Medicina je gomila poluistina i neznanja“ reče profesor Kenigsmark u „Varioli“

    1. Cinjenica da je „nasa“ ne znaci strucno a i inace bas nista. Ovakva izjava takode jer najveci autoriteti u ovoj struci ne znaju jer nema jos dovoljno iskustva! Dakle, prestanite da sirite fake news kao pribogu Trump!

  1. A to cemo znati kad treca faza ispitivanja prodje, nad svima nama u svetu, za jedno dve, tri godine! A tad cemo saznati isto i koje sve nus pojave postoje, jer za sada su poznate zvanicno samo 2, dakle manje od jednog C vitamina.

  2. Za 2 godine ce se zavrsiti ispitivanja i znace se sve o svim vakcinama…… Dotle, rakija, kis`o kupus, slanina i beli lukac…….Svi se utrkuju u dokazivanju da je manje zlo primiti vakcinu, nego ne….. Prvo je bilo da vakcina stiti, da vakcinisani ne mogu prenositi virus, ali oni koji su prelezali koronu mogu, a sad i vakcinisani mogu biti prenosnici…… Dogovorite se , aman…. Drzava terora….. Teror je sirenje straha…. Drzava i njeni predstavnici upravo to rade….. Sire strah….. Spekulacija na sve strane…… Mogucnost izbora, ali samo jedne vakcine ima….. ,,Vakcina nije otrov“, kazu neki….. Nije ali utice na imuni i endokrini sistem…… Cemu onda saglasnost za primanje vakcine????? dajem saglasnost da budem zamorac……. I po ko zna koji put, da li je vakcina opasna i koliko za kardioloske hronicne bolesnike.?????? Precizan odgovor…… A ne: ,,Do sada nismo primetili negativne psledice“…… To znaci, nemoj puno da pricas, primi vakcinu i pevaj borbene, a ako je ne primis, onda ces da umres, opasce ti kosa, neces da putujes…….. Sto bi rekao jedan junak TV serije ,,Istina je tamo negde“, ali nije za svacije usi…… A tajne su neznanje, a neznanje je preduslov sirenja straha, a strah je osnovni preduslov TERORA……. Dokle ste spremni da trpite teror????? Dokle ste spremni da trpite strah????? Dokle ste spremni da se plasite svojih prijatelja, rodbine i kontakta sa ljudima?????? Covek je socijalno bice ili se pretvara u bezumnu zivotinju…… Da li je to buducnost koju ostavljate svojoj deci.??????

  3. Se kaze vakcina ili cepivo? Pitam za drugara.
    Drugo, Fauci je rekao da neće štititi od kovida već će samo uklanjati simptome.
    Sada kada stavimo na tas Faucija koji ima i formacije iz prve ruke i Jovanu sa ne tako puno iskustva..

    1. Fauci nista nije bolji od Jovane. Amerika mu godinu dana prva na listi obolelih, dnevno preko 120 000. Ako tako dobro vodi zemlju kako? Ili ce sada brojke naglo pasti dolaskom Bajdena?!

  4. bravo za dr Zivago,,(Jovanu ) , u Evropi kazu 6 meseci ,, a po dr Zivagu , 2 – 3 god, he he

Ostavite komentar


Društvo

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine? 10

Zašto su baš Ćuprija i Smederevska Palanka najtopliji gradovi i da li ćemo ovog leta prevazići rekord u temperaturi iz 2007. godine?

Najtopliji grad u Srbiji i danas je bila Ćuprija, gde je u 15 časova temperatura vazduha bila čak 41 stepen Celzijusov, dok je 40 stepeni izmereno u Smederevskoj Palanci, a po 39 stepena bilo je u više od deset gradova širom zemlje. Mnogi se pitaju zašto su baš ova dva grada iz dana u dan najtoplija, a klimatolog Vladimir Đurđević objašnjava za Danas zašto je to tako.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.