Dr Stanisavljević iz vranjske Hitne pomoći: Kanabis u kombinaciji sa alkoholom je najopasniji kod mladih vozača 1Stanisavljević: Oprez u plivanju za Časni Krst. Foto:V.Ristić/Danas

„Korišćenje alkohola i ono što najčešće uočavamo „kanabisa“ dovodi do ishoda opasnih po život kod mlađih vozača“, ocenjuje za Danas dr Slađan Stanisavljević, iz službe Hitne pomoći, u Vranju komentarišući  najnoviji slučaj pogibije dvadeset petogodišnjeg mladića iz okoline Vranja tokom vikenda.

-Imali smo do sada više slučajeva da kao lekari hitne pomoći odmah dođemo na lice mesta i konstatujemo smrt, pre svega mlađih ljudi iz Vranja i okoline. Kombinacija alkohola i psihoaktivnih supstanci, najčešće „kanabisa“ je posebno veliki problem koji u jednom trenutku diže organizam, a onda u devedeset odsto slučajeva smanjuje koncentraciju kod onoga koji upravlja vozilom maksimalno – ocenjuje dr Stanisavljević za Danas.

On upozorava da je „upotreba alkohola vrlo rizična za uslove vožnje, ali pogotovu ako se tu dodaju i psihoaktivne supstance“, jer to kako navodi dovodi do „potpune supermenske trenutne reakcije, a posle popuštaju svih senzori u ljudskom orgaizmu“.

-I poslednji slučaj pogibije mladića od 25 godina na regionalnom putu kod sela Uševce govori nam upravo o potencijalnim uzrocima koji su doveli do tragičnog ishoda – navodi za portal Danasa dr Stanisavljević.

Od danas na širem području juga Srbije policija počinje pojačanu kontrolu vozača uz obavezno kontrolisanje upotrebe alkohola i psihodeličnih supstanci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari