Dr Tatjana Adžić Vukičević: Korona je opaki virus koji čim mu okrenemo leđa napada ubojitije 1Foto: ©UNICEF Serbia/2021/Shubuckl

Za 10 meseci kovid bolnica u Batajnici zbrinula je oko 9.600 pacijenata – mlađih i starijih, muškaraca i žena. Njihov najmlađi pacijent je imao 20 godina, a najstariji 101 godinu, navodi RTS na svom sajtu.

Direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić Vukičević rekla je za RTS da je za vreme provedeno u kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu i da kad god smo mu okrenuli leđa napadao je jače i ubojitije.

„Okretanje leđa znači da nismo poštovali mere, nismo nosili maske i nismo se vakcinisali“, navela je Adžić.

Prema njenim rečima, čarobnog štapića nema jedino rešenje je vakcinacija.

„Procesu masovnoj vakcinaciji moramo pristupiti sada i odmah, drugog rešenja nema“, naglasila je direktorka kovid bolnice.

Ona je dodala da su pustili 105 kreveta u promet i da je ostalo još postelja koje se čuvaju za eventualno pogoršanje situacije.

Kako navodi RTS, na simpozijumu koji danas organizuje najveća kovid bolnica u zemlji biće reči o tome koje je lekcije Srbija naučila o borbi sa korona virusom koja traje više od 18 meseci i sa kakvim izazovima se trenutno suočava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari