Bez prvog organizatora igre Moreire, najboljeg golgetera Diare (imaju probleme s vizama), petorice igrača mlade selekcije (Obradović, Jovanović, Fejsa, Tomić, Brežančić), većine fudbalera koji su prošlu sezonu proveli u gledalištu ili na pozajmicama, s tandemom pojačanja Krstajić (bivši štoper crno-belih u Humsku vratio se iz Šalkea) – Jovanović (zadnji vezni Napretka), Partizan je počeo pripreme za odbranu domaćih trofeja i Ligu šampiona.

– Prošla sezona bila je istorijska. Osvojili smo prvenstvo i Kup, imali najboljeg igrača i strelca u ligi, dali najviše fudbalera u idealnom timu. Ostalo je da napravite još samo jedan korak, a to je ulazak u Ligu šampiona. Verujem da vi i oni koji vas vode zaslužujete mesto u eliti – zadao je „domaći“ ekipi predsednik kluba Dragan Đurić.

Sportski direktor Ivan Tomić poželeo je isto, ali ne na tako izričit način.

– Od prošlosti se ne živi. Imamo nova očekivanja i ambicije. Nadam se da ćemo se u novoj sezoni radovati još većim uspesima od postignutih – poželeo je Tomić, do pre samo dve godine i sam aktivan fudbaler, koji zna da se fudbaleri nisu stigli odmoriti za dve nedelje i da će zbog toga sigurno tokom sezone imati problema sa formom.

Svestan težine, nepredvidljivosti i dužine puta pred „parnim valjkom“, trener Slaviša Jokanović bio je najškrtiji u prognozama i obećanjima.

– Nikada od vas nisam tražio da pravite previše koraka unapred. Potrebno mi je da dobro i jako odradite prvi trening, a onda i svaki sledeći. Kvalifikacije za Ligu šampiona završavaju se tek u avgustu, a domaća sezona sledećeg maja. Nadam se da ćemo u oba slučaju završiti na mestu, gde nas očekuju uprava i naši navijači – insistira na redosledu poteza strateg srpskog prvaka, koji će prvu nedelju raditi u Beogradu, a 22. juna otići u staru bazu na Tari.

Kleo stiže danas ili sutra

Brazilski napadač Kordova Kleo nije se pojavio na prozivci. Sportski direktor Tomić kaže da su pregovori sa doskorašnjim centarforom Crvene zvezde u završnoj fazi i razvijaju se u dobrom smeru, što bi u prevodu trebalo da znači da će se visoki špic danas ili sutra vratiti u Beograd i potpisati ugovor sa crno-belima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari