Direktor Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi“ Kostolac Dragan Jovanović na prigodnoj svečanosti organizovanoj 12.aprila u Matici Srpskoj u Novom Sadu dobio je nagradu „ Kapatan Miša Anastasijević” za menadžera 2010. godine .


Ovu vrednu nagradu za najbolje pojedince, preduzetnike, stvaraoce, lokalne zajednice i kompanije u Srbiji svake godine u sklopu projekta „ Put ka vrhu“ dodeljuje Privredna komora Vojvodine, Regionalne privredne komore Srbije, fakulteta Tehničkih nauka Novi Sad i „ Medija invent“. Osnovni cilj dodele ove prestižne nagrade je afirmacija društvenih i preduzetničkih vrednosti, stvaralaštva i društveno odgovornog poslovanja. Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja u različitim oblastima našli su se i Njegova Svetost Patrijarh Srpski Irinnej, Verica Kalanović, potpredsednica Vlade Srbije, Japanska ambasada u Srbiji i dvadeset drugih pojedinaca i kolektiva iz Srbije.

Ugledno priznanje nosi ime jednog od najpoznatijih srpskih preduzetnika u vreme rađanja i razvoja građanske Srbije. U obrazloženju nagrade za najboljeg menadžera navodi se da je Dragan Jovanović uspešno vodio kompaniju koja je tokom prošle godine ostvarila veoma značajne rezultate proizvodnje i poslovanja, uvodjenjem najviših standarda EU poslovanja i proizvodnje. Korporativni model upravljanja u PD „TE- KO Kostolac” pospešio je brži razvoj cele kompanije ostvarenjem bitnih investicionih ciklusa u razvoju preduzeća. Za svoj rad Dragan Jovanović je dobitnik niza priznanja, medju kojima je i Orden Svetog Save drugog stepena. Autor je mnogobrojnih stručnih radova i studija. U ime svih dobitnika zahvalio se na časti ukazanoj dodelom ovog visokog, prestižnog priznanja, prihvatajući ga kao obavezu dokazivanja vrednosti koje su prepoznate ovom prilikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari