Udruženje penzionera opštine Golubac izabralo je novi Upravni odbor, predsednika i potpresednika koji će rukovoditi ovom organizacijom u narednom četvorogodišnjem periodu.


Funkciju predsednika Opštinskog udruženja penzionera Skupština je poverila Draganu Obretkoviću iz Braničeva, ekonomisti i aktivnom članu ovog udruženja. Za potpresednika u naredne četiri godine izabran je Dragiša Janković iz Dvorišta koji je ovu funkciju obavljao u proteklih šest meseci. Od 30 delegata, članova Skupštine, sednici je prisustvovalo 25 predstavnika mesnih odbora ove organizacije iz 24 naselja golubačke opštine.

– Aktivnost Udruženja penzionera naše opštine u proteklom periodu bazirane su na obezbeđenju ogreva na rate, paketa suhomesnate robe i pomoći najsiromašnijim članovima, što će biti i nadalje najvažnija obaveza – rekao je dosadašnji predsednik Dušan Đokić. – Radili smo i na omasovljavanju člnastva, pa naše Udruženje danas broji 1.773 člana iz redova zaposlenih, zanatlija i poljoprivrednika. Pored navedenih aktivnosti organizovano je nekoliko turističkih putovanja i izleta.

Na Skupštini golubačkog Udruženja penzionera je naglašeno da je ostvarena dobra saradnja sa kolegama iz susednih opština, što će se nastaviti i u narednom periodu. Zahvaljujući se na ukazanom poverenju novi predsednik Udruženja Dragan Obretković je istakao da će nastojati sa svojim saradnicima da obezbedi programe i aktivnosti kako bi najstarija populacija imala poverenje u svoju organizaciju, a oni najsiromašniji i neke uslove za bolji život, posebno članovi koji primaju minimalnu penziju, od kojih su mnogi usamljeni i bolesni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari