Dragana Đorđević: Maske bez značaja u odbrani od zagađenja vazduha požarom u Vinči

Naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju istakla da zagađenje iz vazduha koje dospe u krvotok može izazvati zastoje srca

Ostavite komentar


  1. A gde je to moguće? Samo u komunističkim (sličnim) sistemima, gde je vlast apsolutna. 1945-2021 OGLEDALO vlasti i njene spobonosti. Deponija u Vinči 1974-2021 TROVAČNICA. Prva prilika kada smo mogli da se unormalimo je bila 1989/1990 da krenemo u tranziciju (a mi u Srbiji pored tranzicije da krenemo i u rešavanje nepostojeće infrastrukrure: deponije, kanalizacija….) to je propušteno zbog ratne politike. Sad posle 30 g smo još u goroj sitaciji nego 1990. Znači šta je patriotizam?Zaključite sami. Laž je kao zidanje kuće na živom blatu. Što vlast više „saktiva“ problem deponije u Vinči MI sve više tomeno u to živo blato….nestajemo. Srbiju je UBIO taj lažni patriotizam (granica)….. gde su naši životi završili na DEPONIJI.

  2. Mi smo necivilizovan narod ,koji je odavno pokidao sinapse, a pamcenje, bolje i da ga nemamo, jer nemamo se cega lepog setiti , ( osim svojih naj milijih) dece ,a sve vise samo unuka…!

  3. Švedska nije komunistička zemlja. Ona samo 1% odpada odaže, 52% služi za proizvodnju energije a 47% odpada se reciklira.Oni čak uvoze odpad. Ko zna zna.

  4. Pa naša demokratska opozicija se protivila rešenju deponije u Vinči. Parola je uvek ista, „Mi smo protiv!“, a za šta su to ni oni ne znaju.

  5. Rio Tinte če na dnevnom nivo zagadjivati životnu sredinu a mozda i više kolko sada ova deponija koja gori u vinči. Kada sumporna kiselina stupi u reakciju sa metalima rude oslobadjaće više otrova nego ova deponija a o vodi koja će u podzemnim tokovima zatrovati sve oko sebe na 50 toksično na 100 km otrovno. Ali krediti uzeti zadnjih devet godina imaju svoj koleteral. Narod od ovog imaće kolko i crnci u juznoafričkoj republici od rudnika dijamanata.

Ostavite komentar


Društvo

merdare

Kancelarija za KiM: Uhapšen Srbin na Merdarima jer je kritikovao OVK

S. Z. iz Beograda uhapšen je sinoć na administrativnom prelazu Merdare dok je putovao na Kosovo i Metohiju kako bi učestvovao na Memorijalnom fudbalskom turniru u selu Staro Gracko kod Lipljana, uoči obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca, saopšteno je iz Kanacelarije za Kosovo i Metohiju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.