"Uhvati, poljubi i pusti": Dragana Rakić za Danas povodom tužbe Delta holdinga 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Zamenica predsednika Demokratske tranke i narodna poslanica Dragana Rakić, komentarišući informaciju da je Delta Holding tužio državu Srbiju zahtevajući naknadu štete usled pritvaranja prvog čoveka kompanije Miroslava Miškovića pre više od 10 godina, istakla je za Danas da retko imamo priliku da saznamo koliko tačno građane Srbije koštaju „kampanje za podizanje rejtinga Aleksandra Vučića“.

„Ovo je jedna od tih retkih prilika. Aleksandar Vučić je na slučaju Mišković izgradio svoju popularnost. Tada je sebe lažno predstavio kao borca protiv bogatih i zaštitnika siromašnih i obespravljenih. Sada vidimo da je sve to bila laž“, kaže ona.

Pre nekoliko dana, ocenjuje Rakić, bilo je moguće videti Miškovića kako sedi kraj najviših funkcionera SNS.

„Možda je tada i pao dogovor da se pokrene ovaj postupak, u znak dobre volje naprednjaka koji su na Miškoviću izgradili karijeru i sad osećaju potrebu da mu se oduže našim parama“, navodi Rakić.

Dakle, hapšenje Miroslava Miškovića bila je najskuplja politička kampanja u Srbiji koja će građane na kraju koštati neverovatnih 42,5 miliona evra.

"Uhvati, poljubi i pusti": Dragana Rakić za Danas povodom tužbe Delta holdinga 2
foto FoNet Ana Paunković

„Kada je Vučić malo posle dolaska na vlast, u decembru 2012. rešio da uhapsi Miškovića kako bi fingirao borbu protiv korupcije, poslanici opozicije odmah su rekli da će to hapšenje ličiti na sportski ribolov „uhvati, poljubi i pusti“. Vučić je ovakve komentare opozicije nazvao „zlonamernim glasinama“, optužio Miškovića da plaća opoziciju, da nam je sastavljao vladu i da bi on „oslobađanje Miškovića doživeo kao veliki lični poraz“. Danas kada je nedvosmisleno dokazano da će ovaj „sportski ribolov“ i ljubljenje Miškovića koštati 42,5 miliona evra, bilo bi fer da Vučić ovu odštetu plati iz svog džepa, pogotovo što to njemu neće biti problem. Nije pošteno da lažnu naprednu borbu protiv kriminala plaćaju svi građani“, zaključuje Rakić.

Podsećamo, Delta zahteva isplatu 1,4 milijardi dinara i 390.000 evra.

Kako se navodi u tužbi u koju je Forbes Srbija imao uvid, Delta Holding je trpeo štetu zbog pritvaranja Miškovića koji je u tom trenutku bio zaposleni i predsednik borda direktora ovog privrednog društva, piše Forbes Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari