Dragičević: Republika Srpska nema šta da slavi 1Foto: Beta/AP/DarkoVojinović

Organizovane proslave Nove godine na trgu neće biti jer ova država nema šta da slavi, izjavio je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, koji mesecima stoji u Banjaluci s podignutom šakom i prostestuje zbog smrti svog sina.

Index.hr podsaća Dragičevića da je u četvrtak poručio Dodiku da je zločinac i ubica. „Stojim iza svih svojih reči, od prvog dana, otkad su mi oteli dete, i stajaću do zadnjeg dana.

Organizovane proslave Nove godine na trgu neće biti jer ovaj grad i ova država nemaju što slaviti“, rekao je on. Dragičević je rekao da ima dokaze o ubistvu sina. „I onaj mali deo dokaza kojeg sam predao bio je dovoljan da padnu institucije ove države i da odgovorni budu pohapšeni i procesuirani. Ni to nije to uradio“. Radi se o videomaterijalu, nalazima obdukcije, fotografijama s obdukcija i mesta pronalaska tela. David ništa nije imao u džepovima kad je pronađen, a na obdukcijskom stolu stoje fotografije novčanika, novca, čakije i slično.

„To su dokazi na temelju kojih je Tužiteljstvo odlučilo da se ipak radi o ubistvu. Njima je trebalo stotinu dana da tu odluku preinače u ubojstvo. Od prvog trenutka pronalaska tela bilo je jasno da se radi o brutalnom ubistv, odnosno o organizovanoj likvidaciji Davida Dragičevića“, rekao je Davor Dragičević u intervjuu8 portalu index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari