Bjelopoljac Tarik Kuruglić (21) je u subotu iz talasa Lima sigurne smrti spasio Bjeopoljku A. Z. (26), koja je sa mosta u naselju Nikoljac skočila u nabujalu rijeku sa namjerom da se ubije.


Kuruglić se sa svojim drugom Vladom Bulatovićem oko 14 časova kolima vozio prema centru grada, kada su ugledali okupljene građane na mostu. Tada su čuli da je u rijeku skočila neka djevojka. „Odmah smo se okrenuli i kolima krenuli nizvodno od mosta prema naselju Pruška, u namjeri da vidimo šta se dešava sa djevojkom“, priča Tarik.

Kada su nizvodno zastali na obali Lima i ugledali nepomično tijelo djevojke kako pluta, Kuruglić je skočio u hladni Lim i hrabro zaplivao prema tijelu, koje je voda nosila nevjerovatnom brzinom. Doplivao je do tijela djevojke, uhvatio je rukom i plivao prema obali. Kada je doplivao do obale sa tijelom djevojke, skoro na izmaku snage, okupljeni mladići su mu pomogli da tijelo djevojke izvade na obalu. Djevojka nije davala znake života, već je ekipa hitne pomoći koja se brzo našla na licu mjesta i samo sposobnost dežurnog ljekaraáBesima Kadića, poslije petnaestak minuta, uspjela je djevojku vratiti u život.

Djevojka je zadržana u bjelopoljskoj bolnici zbog posmatranja i prošla je sa lakšim povredama. Dok je trajala drama, djevojku A. Z. je pokušao spasiti komandir jedinice Službe zaštite i spasavanja Zoran Puletić. On je, vidjevši da je djevojka skočila sa mosta u rijeku, skočio u namjeri da je spasi. Međutim, tijelo djevojke je rijeka brzo nosila, tako da je bilo nemoguće stići. Puletić se povrijedio boreći se sa talasima nabujale rijeke, tako da je i on zbog zadobijenih povreda zadržan u bjelopoljskoj bolnici.

– To što sam ja uradio, mislim da nije ništa posebno i smatram da bi većina građana uradila isto, pokušavajući spasiti nekog od sigurne smrti. Drago mi je što se sve dobro završilo, kazao je Kuruglić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari