Dragoljub Mićunović: Demokrata

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Mislio sam da ste ironično stavili naslov „Demokrata“. Zašto je on, ako je demokrata, napustio Demokratsku stranku Zorana Đinđića i osnovao drugu? Zašto se vratio u DS baš nakon ubistva Đinđića?

  2. D. Mićunović ima složen životni put. Mislim da većina građana Srbije njegovog godišta takođe imaju složen životni put. S tim što je D. Mićunović uticao i na sudbine građana Srbije. Nemogu da zaboravim njegov put u Sloveniju kao prvu posetu inostranstvu nakon njegovog izbora za predsednika skupštine ondašnje države. Otišao je slovencima u posetu da im ponudi – pozove ih da kupuju preduzeća po Srbiji, kako bi povećao zapošljavanje i privredne aktivnosti. Zvao ih je – dođite imamo stručnu a jeftinu radnu snagu. Nije mu palo na um da sazove privrednike, bankare i ekonomske stručnjake u državi čiji je predsednik skupštine – da se dogovore kako da povrate, pokrenu privrednu aktivnost – sa domaćom pameti uz kapital koji se uvek za dobre projekte može pribaviti. Drugi njegov potez jeste napuštanje a zatim vraćanje u DS u kojoj je sebe gledao sa nekom političko ideološkom uzvišenošću, zašta je pronašao pristalice – s kojima danas nastoji da sruši Lutovca i dovede Tadića. Obzirom na njegove godine, Tadić ima želje, da ga nasledi, da se vrati u DS i nastavi sa mudrovanjem – gledajući sebe kao osobitog mudraca. Smešne sujeti upravljaju ovim ljudima a oni nama. Bilo bi dobro da ljudi, kada im ne uspeju izborna takmičenja na kojima učestvuju, više ne ometaju druge s drugim idejama i metodama.

  3. Ja ne znam nikog na politickoj sceni Srbije sa takvom kulturom govora,odmerenoscu,diskusijom u kojo nema nestrpljenja,ponizavanja sabesednika,upadanja u rec..Dao je primer kako treba voditi debatu,a saveti su uvek bili mudri i tacni.Iako je u visokim godinama,zadovoljstvo je cuti pravu rec,jer 9o Micunovih godina je samo produzena mladost.Cestitam rodjendan sa zeljom na zdrave i lepe godine.

    1. @Tomasevna: u ovom trenutku mislim da je tvoj komentar jedini koji zaslužuje podršku. Primer tolerancije u tvom komentaru i netolerancije u drugim komentarima, kao neka paradigma ideje demokratije..

  4. Eh. Slozeno je sve to sa Micunom. Ja samo ne znam da li njemu „skace cena“ jer je sve drugo pojeftinjuje, ili je to samo po sebi toliko skupo. Poznajem ga licno 30 godina. Mogao bih da ispisem poduzi spisak njegovih mana i da sve to argumentujem, ali za ove danasnje on je svetac.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.