Suđenje bivšem direktoru Radio-televizije Srbije Dragoljubu Milanoviću, optuženom za zloupotrebe u dodeli stanova, juče je posle godinu dana pauze počelo iznova zbog promene sudije, pošto je predmet posle izbora svih sudija dodeljen sudiji Janetu Parđovskom.


– Nisam krao. Ovo suđenje je farsa. Ja sam ratni zarobljenik NATO-a i njegovih saradnika i znam da me neće pustiti živog iz zatvora. Moji neprijatelji ne smeju da me puste na slobodu, a možda je tako bolje i za njih, rekao je Milanović u odbrani. Milanović je u sudnicu doveden iz zatvora u Požarevcu gde izdržava kaznu zatvora od 10 godina na koju je osuđen kao odgovoran za pogibiju 16 radnika RTS-a u NATO bombardovanju, 23. aprila 1999. godine.

Dok je Milanović iznosio odbranu i govorio kako je „trčao pod NATO bombama da raščišćava ruševine“, Beograd su preletali vojni avioni tipa mig-29 koji su se stvarajući nesnosnu buku pripremali za nedeljnu priredbu povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije. Milanović je rekao da je sve radio kako bi obezbedio krov nad glavom radnicima RTS-a koji su „branili poslednje mrvice časti i dostojanstva svog naroda“.

– Kao najobičniji laik znam da ne može da mi se sudi zato što sam pribavio korist nekom drugom. Najveći deo tih stanova RTS još nije ni platio. Odluke o dodeli stanova morala je da donese vlada, rekao je Milanović. Dodao je da bi za njega najdostojanstvenije bilo da ćuti dok se sve ne završi.

– Žao mi je što nisam poginuo, nego ovde pravim kreaturu od sebe, rekao je Milanović. Bivši direktor RTS je na pitanje sudije Parđovskog šta je po zanimanju odgovorio da je robijaš, a na ponovljeno pitanje odgovorio je da je novinar. Nastavak suđenja zakazan je za 5. maj. Milanović je optužen da je od septembra 1996. do avgusta 2000. pribavio imovinsku korist od 38 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari