Nesreća na vašaru: Otkačio se ringišpil u Kuršumliji, 13 mališana povređeno, jedna devojčica zadobila teške povrede 1Foto: N1/B. Đ.

Jedno dete je teško povređeno, dok je njih 12 zadobilo lakše povrede u nesreći koja se dogodila danas na vašaru u Kuršumliji, kada se jedan ringišpil otkačio, saznaje Nova.rs.

U Univerzitetskom kliničkom centru Niš kazali su da je danas oko 15.30 časova, a nakon teškog incidenta u Kuršumliji, primljena devojčica (12) sa teškim povredama glave i kičme.

„Nakon primarnog zbrinjavanja i na osnovu urađene hitne dijagnostike u Zdravstvenom centru u Prokuplju, utvrđene su teške neurohirurške povrede. Pacijentkinja je odmah hospitalizovana na Klinici za intenzivnu negu i zbog trenutnog, životno ugrožavajućeg stanja, ona je intubirana i nalazi se u medicinski indukovanoj komi“, naveli su u UKC.

Oni su kazali da je devojčica primljena u pratnji lekara Hitne medicinske pomoći iz Prokuplja.

Mediji su ranije javili da je nakon nesreće sedmoro povređenih prebačeno u Zdravstveni centar u Prokuplju, a da su ostali na dijagnostici u Hitnoj pomoći u Kuršumliji.

Nezgoda se se dogodila oko 13.30 časova na platou pokraj autobuske stanice, gde se tradicionalno za vašar, povodom Markovdana, nalazi zabavni park.

Nakon nesreće na licu mesta bila je policija, tužilac Osnovnog tužilaštva u Kuršumliji i obavljen je uviđaj.

Prema navodima medija, policajci iz Kuršumlije priveli su vlasnika ringišpila u policijsku stanicu u tom mestu.

Kako se može videti na fotografijama sa lica mesta objavljenim na 192.rs, reč je u ringišpilu namenjenom za decu mlađeg uzrasta.

đž
ern b

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako je došlo do incidenta još nije poznato ali se na fotografijama može videti da su korpe u kojima deca sede tokom vožnje, završile ne zemlji, a čini se i da je središni deo konstrukcije prepolovljen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari