Dramska teatrologija o Dunđerskima i pred zrenjaninskom publikom 1Foto: Beta

Za Vojvođane su Dunđerski ostali mit, posebno za Bečejce, gde se nalazi dvorac znamenite porodice a odakle je poreklom autor knjige „Čudesni svet Dunđerskih“ Zoran Subotički.

Upravo ovo delo, a reč je o svojevrsnoj dramskoj teatrologiji, Subotički će predstaviti pred zrenjaninskom publikom na promociji svog izdanja.

Drame Zorana Subotičkog, bivšeg profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a sada producenta, posvećene Dunđerskima već su igrane pred zrenjaninskom publikom.

„Moji tekstovi, moje drame, na neki način, posredno govore o našoj sramoti, našoj zaboravnosti, našoj nebrizi prema precima, duhovnoj i materijalnoj zaostavštini, ne samo Dunđerskih“, poručuje Zoran Subotički.

Knjiga „Čudesni svet Dunđerskih“ sastoji se od četiri dramska teksta Zorana Subotičkog, tematski posvećena pojedinim članovima porodice Dunđerski i predgovora.

Naziv knjige je ime projekta posvećenog porodici Dunđerski, njihovoj zaostavštini, duhovnoj, graditeljskoj, ekonomskoj.

U središtu tog projekta nalaze se drame, ali je koncept mnogo širi i odnosi se na promociju nasleđa porodice Dunđerski i obuhvata desetak gradova i opština desetinu kuturnih i javnih ustanova, stotine pojedinaca.

Promocija knjige održače se u petak, 4. novembra u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u 19 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari