Dramski studio Centara za kulturu Bijelo Polje sa predstavom „Jedan dan s familijom Kiš“ osvojio je prvu nagradu za predstavu u cjelini na 40. festivalu dramskih amatera Crne Gore koji je održan od 7. do 12. juna u Bijelom Polju. Druga nagrada za predstavu u cjelini pripala je Amaterskom pozorištu iz Kolašina za „Profesionalca“, a treća pozorištu „Akord“ iz Nikšića za predstavu „Virus“.


Predstava „Jedan dan s familijom Kiš“ rađena je po motivima romana „Bašta pepeo“, Danila Kiša, a tekst i režiju je napisao Dragan Koprivica, koji je dobio nagradu za najbolju tekst i režiju na ovom Festivalu. Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Zoran Rakočević za ulogu u predstavi „Profesionalac“, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Slađani Bubanji za ulogu u predstavi „Jedan dan s familijom Kiš“.

Nagrada za najboljeg mladog glumca pripala je Eni Numanović za ulogu u predstavi „Jedan dan s familijom Kiš“, a nagrada za glumačku bravuru „Fuad Zaimović Strela“ otišla je u ruke Sanje Ćirović za ulogu u predstavi „Jedan dan s familijom Kiš“. Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu dodijeljena je Predragu Vukojeviću za ulogu u predstavi „Jedan dan s familijom Kiš“ i Aleksi Junčaju za ulogu u predstavi „Zadnje veče“ KUD-a Rapša iz Tuzi.

Za najbolju žensku epizodnu ulogu nagrada je pripala Mileni Vasiljević za ulogu u predstavi „Virus“, a nagrada za najbolju scenografiju Vladu Tomoviću za predstavu „Jedan dan s familijom Kiš“.

Nagrada za najbolju kolektivnu igru pripala je Dramskom studiju „Odjeci“ iz Danilovgrada, a nagrada za partnerstvo u igri Đorđiju Tatiću i Zoranu Rakočeviću u predstavi „Profesionalac“.

Specijalna nagrada za istraživački rad na novim scenskim formama pripala je Pozorištu „Dodest“ iz Podgorice, a nagrada za scenski pokret Aleksandri Vlahović za ulogu u predstavi „Hot News“ Pozorišta „Dodest“ iz Podgorice.

Nagrada za sugestivnost u igri dodijeljena je Arijani Kadić za ulogu u predstavi „Hot News“. Na ovogodišnjem jubilarnom Festivalu dramskih amatera Crne Gore prijavilo se devet predstava, od kojih je selektor Izet Mulabegović odabrao sedam, koje su bjelopoljska publika i žiri u sastavu Lilijana Ivanović, Goran Bulajić i Dragiša Simović, imali priliku da odgledaju od 7. do 12. juna.

– Ovogodišnji Festival dramskih amatera Crne Gore je svojom raznolikošću i zanimljivošću pokazao da je dramski amaterizam u Crnoj Gori sve masovniji i u stalnom usponu, zaključio je žiri na kraju Festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari