Drastično manji broj novoobolelih u Vojvodini 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Za nekoliko dana broj novoobolelih od kovida 19 u Vojvodini je prepolovljen. Tokom preethodnog dana registrovano je 1.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, pozivajući na oprez, jer je broj novih slučajeva uvek manji tdokom vikenda.

Institut i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima. Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu – 274, što je takođe znatno manje nego prethodnih dana kada je bilo i 500 novoobolelih u tdoku jednog dana. Situacija je i dalje kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 42.371. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 11.644, potom sledi Pančevo sa više od 4400, Subotica sa skoro 3000, Zrenjanin sa više od 2700, Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1400, Sremska Mitrovica, Vrbas i Ruma sa više od 1000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari