Draža Petrović: Bez Danasa ne bismo imali jasnu sliku stvarnosti

Povodom 22. rođendana Danasa i pokretanja crowdfunding kampanje i Kluba čitalaca

Ostavite komentar


  1. Au, šta reče i ostade živ! Da li je PLJiŽ najbolji tok šou ikad? Na medijskoj sceni danas, Danas je antipod Kuriru i Informeru. Kao što su N1 i Pink.

    1. Danas ima svoje citaoce, ali je zbog Draze daleko od istinitosti i stvarnosti.

      1. Srećom po Vas, Danas objavljuje i izjave vlasti pa ga zato čitajte redovno za samo 990 din mesečno.

    2. Pored N1 je jedini medij u Srbiji koji izveštava o bahatosti, kršenju ustava, zakona, lopovluku itd. Vučićeve ekipe.

    3. Živiš li ti u Srbiji i gledaš li oko sebe kad su ti N1 i PINK isto?

  2. Neka vam je srećno 22 – e gadine postijanja i još da postijite beskonačno jer ste ogledalo stvarnosti

  3. Danas čitam od PRVOG broja.I,ne znam šta bih bez Vas, dragi i postovani.Hvala.

      1. Ma da brr. U Informeru je istina. Ili Kuriru. To su prave novine. Tačno može da se vidi s kim je bila Miljana prethodne noći, koliko puta i sl.

  4. Ovo je sramota više šta Danas piše, ni kako se bave svakakvim teorijama zavere sa N1.

    1. A nije sramota što moraš,
      za sendvič i minimalac u jkp, da čitaš (nadam se da čitaš) mrske novine i komentarišeš. Batali bato tamnu stranu i pređi na stranu dobra.

  5. Sve istina. Bio sam PR jednog strajkackog odbora, u strajku u Srbiji koji je odjeknuo svuda u Svetu….najkorektniji odnos i izvestavanje i ISTINU su preneli upravo novinari i list „Danas“

  6. Voleo vas ili ne, citao vas ili ne ali rodjendan je ono licno i uz malo postovanja kuture mora se cestitati. Pa evo uz mali nostalgicni tekst: Dragom Danasu srecan 22. rodjendan uz pesmu: „Da su meni dvadesetidve….“
    PS: Vas put informisanja nema alternativu.

  7. MOŽDA SE U KLUB ČITALACA NAJVIŠE SNS-OVACA UČLANILO: Danas kao da se, nažalost, otuđio od protesta protiv bahatosti i samovolje SNS-ovaca.

  8. Dragi Petrovicu.Zasto mi Danas odbija da objavljuje konentare pod ovim I drugom pseudonimima I zasto je moj pseudonim plavo obojen? Kome smetaju moja misljenja I komentari.? Do 2012-2013 bio Sam jedan of vodecih demokratsko nastrojenih komentatora koji je cak mladjanom Vucici Dao nadimak Mladi Gospodar Vucic nemajuci pojma I politici koju ce voditi.Jednom drugom prilikom Sam u prisustvu velike publike rekao da Vucic me moze sve Sam I izvinjam mu se na pogresnoj proceni her mi he pokazao da ustvari moze sve Sam I da ga narod obozava kao Malo bozanstvo.Izvinjavam se na pogresnoj proceni!!

  9. Dokaz da pišete istinu u ovim novinama je i to što se i botovi oglašavaju. Čim imate kritiku takvih spodoba znači da ste na pravom putu

  10. Vi ste jedina novina, svetla tačka u medijskom mraku u Srbiji. Uradiću sve da postojite. Srećan Vam praznik!

  11. Gospodine Petroviću, relnikom,kvlifikacijama i lažnim vestima vi ste na nivou nekih tabloida u Srbiji,neću da im pominjem imena,ali zna se na koje se odnosi. Petroviću, Danas nije (a to mi je VEOMA ŽAO) kredibilan list u koji mogu da verujem. On je navijački,zastupa jednu opociju i to je sasvim OK,ali ne treba izmišljati i koristiti jezik mržnje poput one gospodje Čongradin,ako se ne varam. Rado sam ,uz još nekliko novina, svakodnevmno pazario i čitao Danas. A danas…

    1. Dragisa, na srecu vasu a na nesrecu nasu imate isuvise novina koje su po meri vasih nazadnih kompanjona. Da skratim, tamo vam je prozor u mrak.

  12. Mogli bi malo realniji da budu, imaju potpznu slobodu zato su i orjentisani tako da favorizuju samo svoje, a u drugima vide samo kritiku.

  13. Molim Vas da mi ovjavite komentar, bicu dobar, obecavam…

    Danas ide tamo kuda ide i ‘opozicija’ u Srbiji. „Objektivnost’ je obojena veoma licnim stavovima i krajnjom netrpeljicoscu prema oponentima. Vremenom je to postao portal, odnosno novine, koji je kreirao krajnje vurtuelnu realnost. Razgovarajuci sa istomisljenicima covek nista ne nauci, vec sve vise tone u svoj svet, te gubi svaku mogucnost za neko racionalno razmisljane.

    No, ono sto je unistilo Danas, to je politicki aktivizam. Forsiranje tema iza kojih stoje razliciti NGO, te njihova promocija. Pretpostavljam da je to davalo i finansijsku podporu, ali je na duzi rok unistilo nezavisnost Danasa. U ovome Danas lici na BBC, CNN, NYT i druge ‘main stream media’ koji su i sami upali u tesku finansijsku krizu.

    Sistematskim teranjem konzervativnih citalaca Danas je ostao bez publike. Mi smo samo zeleli da postoji debata i da se stavovi sukobljavaju. Ako se objavi jedan clanak koji se zalaze za nesto mora postojati i clanak koji je protiv toga. No, politicki aktivizam i samoizolacija danasnjih ‘novinara’, koji se ne bava istrazivackim novinarstvom vec prepisuju clanke sa Interneta ili prenose izvestaje raznih NGO doveli su do propasti ‘nezavisnih’ medija u Srbiji.

    Da bi ste bolje razumeli moj stav, shvatite da ja posecujem samo Danas, N1 i B92 (posto je ostalo totalno djubre) u nadi da se jos nesto moze uraditi sa tim novinama. No, ja sam ‘bot i sendvicar’ i samim tim cenzurisan. Osim toga, takvom uredjivackom politikom, javnost je radikalizovana i svi mi nekadasnji opozicionari, koji sada glasamo za SNS i predstavljamo ono sto im dobija izbore, smo jos vise ubedjeni da ovakvoj ‘opoziciji’ nikada vise necemo dati glas.

    Zao mi je! Izvinjavam se i za uvredljve komentare koje sam slao, ali morate shvatiti da se radikalizacija, uvrede i psovke dobijaju kao rezultat upornog i neobjektivnog zastupanja raznih NGO…

    Stigli smo do kraja, izgleda? Koliko ‘novinara’ ostaje bez posla?

  14. Danas je korektan poprilicno, ako izuzmemo par ostrascenih kolumnista. Medjutim, Pljiz, Kesic, Ivanovic i njihov sterilni „humor“ uperen protiv Vucica, cine vise stete nego koristi, stvarajuci iluziju da demokratska rec nije cenzurisana i da, eto, predsednik tolerise najgrublje sale na svoj racun. Pri tome, i onima koji razumeju to pravilno, postaje zamoran takav koncept emisija, predvidivog humora i neubedljivih sala.

  15. Bez lista Danas ne bi imali sliku stvarnosti koju opozicija zeli da predstavi javnosti,a koja inace nema veze sa realnoscu.

  16. Cenzura je nažalost i kod vas, dragi moji, čim ne postoji ravnopravna zastupljenost svih opozicionih opcija. Da ne pomislite da sam pomislio na Zavetnike, mislim na DJB. Nisam njihov član, ali jesam glasač jer mislim da imaju najjasniji i najbolji program. Nažalost kod Draže i Jugoslava su uglavnom u nemilosti, a za Blic ne postoje. Reći ću vam za primjer da Tadić za 3 mjeseca ima više inervjua i pojavljivanja na N1, u Blicu i u Danasu nego svi značajni članovi DJB za 3 godine, a imali su sami 6% u parlamentu dok je Tadić u koaliciji više partija jedva bio na cenzusu. Čovjeka koji je imao svoju šansu koju nije iskoristio, sa prilično slabim rezultatom koji nam je doveo SNS nezasluženo rehabilitujute, a cenzurom i Dražinom sprdnjom na račun DJB već duže vreme negativno utičete na njihov rejting. Sad se to toliko ne vidi zbog katastrofe medijima, ali ste vi još uvijek daleko od objektivnog medija. Naglašavam da nisam član pokreta na čiju nepravdu reagujem i da svakodnevno kupujem Danas. Pozdrav redakciji

  17. E moj Dražo,u titovo vreme ne bi ni postojali,odma bi radila OZNa.

  18. Vecina komentara odaje sliku srpske kulture ovog trenutka. Kako napisa jedan komentator, voleli vas ili ne red je da se cestita. Zato celoj redakciji cestotam rodjendan i zelim uspeh u daljem radu i srecu u privatnom zivotu.

  19. Sudeci prema ovom samozaljubljenom samohvalisanju, Danas-u je hitno potreban jedan Danas.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.