Određen pritvor mladiću koji je udario kolica s bebom, pa pretukao oca 1Foto: K. Bondžulić/Danas

Prvi osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor L. T. (19), koji je na Vračaru u Beogradu prvo kolima zakačio kolica sa bebom, a potom pretukao oca deteta Dragana Radojevića i naneo mu teške povrede. Pritvor je određen posle žalbe Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Sud je najpre odbio da mladiću odredi pritvor i pustio ga da se brani sa slobode.

„Rešenjem krivičnog vanpretresnog veća Prvog osnovnog suda u Beogradu, preinačeno je rešenje sudije za prethodni postupak kojim je odbijen predlog Prvog OJT u Beogradu za određivanje pritvora i kojim je određena mera zabrane prilaska i komunikacije sa svedocima, i prema okrivljenom L.T određen je pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i oštećenog“, navodi se u saopštenju Prvog osnovnog suda, prenosi portal Nova.rs.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba Višem sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Napad se deso 19. jula u Novopazarskoj ulici na Vračaru u Beogradu, kada je mladić prilikom isparkiravanja „audijem A6“ zakačio kolica u kojima je bila sedmomesečna beba, koju su šetali Dragan Radojević i njegova supruga.

Radojević je udario rukom po kolima i rekao: „Pazi dete“, a tada je mladić izašao iz automobila i prišao mu. Usledila je svađa, a potom je vozač nekoliko puta udario oca deteta. Radojević je zbog posledica povreda stavljen u veštačku komu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari