Majski računi za gas koji su ovih dana stigli na adrese potrošača u Inđiji izazvali su nezadovoljstvo korisnika jer je u njima i nova stavka od 190 dinara za koju građani baš i ne znaju na šta se odnosi. Naime, od 1. juna počela je promena novog tarifnog sistema gde se po osnovu „mesta isporuke gasa“ obračunava pomenuti iznos. Kako je objasnila Dubravka Filipović iz Ingasa, ova naknada je zapravo naknada Agencije za energetiku, za koju su tražili objašnjenje, ali ga nisu dobili.


– Ingas je doneo odluku da građanima više ne naplaćuje 36 dinara mesečno po osnovu godišnjeg pregleda kućnih instalacija, dok ne saznamo zašto se uzima ovih 190 dinara. Uvođenjem novog tarifnog sistema više nećemo imati poziciju energent koji je uticao na korekciju cene gasa, već će se sada korekcija vršiti kroz kubike gasa, pa će se dešavati da se ne podudaraju stvarna i fakturisana potrošnja – navodi finansijski rukovodilac Ingasa Dubravka Filipović.

Zamenik predsednika opštine Siniša Filipović ocenio je ovo kao novi dribling građana, tako što je glavni distributer, na kojeg ne mogu da utiču, smislio kako u celoj ovoj priči može bolje da prođe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari