Počinje druga faza belog štrajka: Evo kako će se sprovoditi u školama

Ostavite komentar


  1. Klasicno podmetanje noge kolegama u strajku.Direktna pomoc vlastima.
    Neko ko nije radio nikad u prosveti i bez osecaja za ugled profesije zeli da je dodatno ponizi.
    Vodjama ovog sindikata fali elementarna,sindikalna,korektnost

  2. Takođe ne želimo nikakav projekat „Zdravitas“ i šifrovanje dece u školama jer devedesete su pokazale koliko je to bilo pogrešno i bolesno!

  3. Nemojte pisati administrciju. Imaćete više vremena. Bicete bolje raspolozeni. A djavo iskljucivo ocene po zasluzi. Nemojte sa glupim predlozima kao što ih daje ministarstvo da sludjujete djake. Ajmo da budemo svrsishodni. Samo bez administracije. Slušajte niko neće da radi u prosveti. Ne mogu da nađu zamenu ni za postojeće stanje. Nema više ko da predaje.

  4. Očigledno je došlo opšteg nezadovoljstva i sad slede destruktivne kontra mere. Sve u svemu idemo u provaliju, a trenutno smo došli do ivice. Ovo je veliki uspeh ove vlasti.

  5. Jako poštujem ovo zanimanje. Dete sam prosvetnog radnika. Žao mi je sto moram da kažem, ali su prosvetni radnici sami krivi za svoj položaj u društvu. Spustili su ga na sramno nizak nivo. Kvalitet rada kod većine je jako pao. To pokazuju rezultati na prijemnim ispitima za fakultet kao veliki broj privatnih časova pa čak i u osnovnoj školi. Nešto tu ipak nije u redu. Nekada smo ustajao profesoru kada uđe u učionicu, a danas đaci sede dignutih nogu na klupe. E, tu je zatajila porodica. Moramo svi zajedno, i manite se dečijih prava. Dete treba da bude Dete. Sa pravima ali i sa obavezama. Kada ih tako naučimo, nema problema.

  6. Pa i do sada su svima davali petice. Nikad više odličnih đaka i vukovaca. Ocene treba ukinuti. I onako ne znače ništa.

  7. To je kad ne smete da uradite jedino smisleno što treba da uradite, a to je da zaključate škole i svi na ulice, ali zato trebaju kohones, što vi nemate.

  8. Ovo sada već prerasta u glupiranje što koracima „od 7 milja“ udaljava od rešavanja kompleksne prosvetne problematike u kakvoj je materijalni status samo jedna od bitnih stavki. Valjda će se neko setiti ta preusmeri „plovidbu u ćorsokak“.

  9. Samo generalni može nešto da promeni. Jednodnevni, beli, performensi razni ne služe ničemu.

  10. Baš će se potresti svi zbog petica. Sami sebi dajete gol i obesmisljavate svoju profesiju. Jako neinteligentna odluka.

  11. Kao sto je neko vec napisao, ove iz vlasti bi najvise bolelo da im vi iz prosvete ne vodite administraciju ( te silne izvestaje sto vam stalno uvecavaju), koja je uzgred nesto najgluplje sto su do sada smislili. Jer silni ministri i ostali (iz vlasti) uvek forsiraju neku formu, ispred sustine. Podrska prosvetnim radnicima!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.