Novovaroški Folklorni ansambl uspešno je promovisao naše bogato narodno stvaralaštvo na turneji u Slovačkoj, gde su njegovi članovi od 27. septembra do 1. oktobra, priredili nekoliko koncerata na manifestaciji „Dani berbe grožđa“, koja se tradicionalno održava u Vrablu, gradu – pobratimu Nove Varoši.

Igračko umeće, lepotu srpskog folklora i bogatstvo narodne nošnje i tradicije, ovdašnji folklorci predstavili su izvođenjem nekoliko autentičnih koreografija sa prostora Centralne, Istočne i Južne Srbije. Nastupe novovaroškog KUD slovačka publika dočekala je sa blagonaklonošću, a burnim aplauzima pozdravljeni su i ostali učesnici manifestacije – brojni domaći folklorni ansambli i kulturno-umetnička društva iz Mađarske.

– Domaćini su zadovoljni našim nastupima i zato su nas pozvali da i sledeće godine u brojnijoj delegaciji budemo njihovi gosti, uz obećanje da će nam organizovati sedmodnevnu turneju i po ostalim gradovima regije Nitra – kaže Milivoje Stojić, koreograf domaćeg folklornog ansambla, koje pri Domu kulture „Jovan Tomić“ deluje većčetiri godine. KUD trenutno broji 150 članova u tri ansambla i do sada je priredilo nekoliko desetina koncerata u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari