Tri četvrtine građana Srbije znaju sa Kosova samo političare

Istraživanje portala Danasa u okviru projekta "Druga strana Kosova"

Ostavite komentar


    1. Projekat se zove „Srbi priznajte.Tkzv.Koaovo jer ste ruzni,prljavi i zlu“.I bas se pitam ko ga finansira.Dok su Srbi uceni k „bratstvu i jedinstvu“drugi su ucili kako da mrze Srbe i stvaraju avoju monoetnickz drzavu.E pa jad to stvarimo onda cemi siriti „bratstvi i jedinstvo“ali prekogranicno.Dokle cete vise da lazete ovaj sludjeni narod.

  1. Lepo je ziveti u necijem ‘balonu’ alternativne realnosti i fleksibilnih cinjenica, kada 19/20 onih koji citaju ovu vasu rubriku ne bi smelo ni da priviri bilo gde na Kosovu iz bilo kojih razloga, bez jake policijske zastite. Lepo je biti idealista, ali vratiti se kuci bez nekoliko zuba, pocepan i sa razbijenom sofersajbnom (ali ziv) nije vredno ni vaseg novinarskog truda ni NVO para voljnih da finansiraju ovaj uzaludni pokusaj, … Lepo je i sto to prevodite na engleski, pitam se imate li ovakvu stranicu i na albanskom sa vestima iz ‘druge strane Srbije’?! U Beogradu ili u Zagrebu se vec dugo ne razbijaju ni glave ni kola onih ‘drugih’, a koga i zasto vi ovde podrzavate i servisirate, zapitajte se … mozda je ovom sludjenom i beskonacno ponizavanom narodu vec dosta neprekidne okreni-i-drugi-obraz, demagogije i potrebnije mu je malo uvazavanja i ponosa?

      1. Ma samo ako ste vi Albanci olicenje istine i sve sto izgovorite je istina i samo istina.

  2. Svaka čast za rubriku! Ja sam i sam radio na tome da klinci sa severa i juga Mitrovice sviraju zajedno i uvek mi je bilo tužno kada dođem iz Beograda koliko politika tamo deci na obe strane uskraćuje šansu da rastu i da se razvijaju, a to se nalazi samo na 5 sati od Beograda. Ništa manje nisam bio iznenađen ni vojnom patrolom svako veče, jer nema mormalne policije. To su stvari koje ti ljudi nisu zaslužili i treba mnogo više napora da se uspostavi normalna komunikacija na normalne ljudske teme, a ne da se slušaju gluposti koje se serviraju a uvek podrazumevaju oružje i borbu protiv nekoga.

  3. Sudeci po ijavama Albanaca u ovom clanku a narocito u „izlaganju“ onog Syla-e, imali smo priliku da po ko zna koji put vidimo prvu stranu kosovskih Albanaca, nacional-sovinisticku, mitomansku, zamrznutu u ko zna kom veku koja ne dobacuje dalje od propaganidsticke retorike, izigravanja nevinasca i svaljivanja svega i svacega na Srbe. Ne znam koga bi to zanimalo u Srbiji i koga zanima da slusa izlizane albanske naci mantre. Isto tako, Albanci nisu isto sto i Kosovo te se ovde eventualno moze raditi o „drugoj strani kososvskih Albanaca“. Iako na osnovu ovih koje ste intevjuisali, nema nekog optimizma da ce se cuti nesto novo i drugacije.Jedino sto ce stare fraze recitovati mladji Albanci.

    1. Nema tu nista mitomansko, Syla govori 100% istinu..A na vase iznenadjenje Syla je ustvari pola Srbin!

      1. @Adrian Hima
        To sto vi Albanci vase nacional-narcis-mitoman mantranje kojim vam PREDUGO ispiraju mozak i u kome ste sjajni, nevini, savrseni i „narodnajstariji“ smatrate za neupitnu istinu u koju svi treba da veruju je samo vas problem. Vreme vam je za odrastanje, za spustanje na zemlju, skidanje ruzicastih naocara kroz koje se gledate. Te bajke o „predobrim Albancima i zlim Srbima“ su davno prevazidjene.

  4. Da, bilo bi zaista dobro upoznati tu drugu stranu kosovskih Albanaca jer za sada imamo invaziju one prve strane, sovinisticke i samozaljubljene koja recituje fraze iz 90tih sto se narocito vidi po komentarima koje Albanci ostavljaju i ovde i po drugim srpskim portalima ali i po izjavama Albanaca u ovom clanku. Pitanje je da li postoji uopste ta druga strana kosovskih Albanaca.

  5. Živeo sam u Prištini desetak godina. Kad krenemo kući, kao osnovci, birali smo puteve koji se ne ukrštaju sa utabanom stazom studenata. Ako nas šta pitaju i shvate da albanski govorimo loše, oni nam se „posvete“. Malo li sam puta kući došao blatnjav i išutiran… Sve je to planski rađeno.
    Uzgred, zbunio me je i deo vašeg teksta koji glasi „Novinar televizije Klan iz Tirane Idro Seferi ocenjuje…“. Ne razumem. U Prištini i Ferizaju nema novinara?

Ostavite komentar


Druga strana Kosova

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.