Jedinstvena turistička manifestacija u Srbiji i regionu sokobanjski Maraton želja, u organizaciji Organizacije za turizam, kulturu i sport Sokobanja, drugi put se održava u ovom banjskom mestu u subotu i nedelju, 5. i 6. septembra.

Učesnici mogu biti svih uzrasta, a potrebno je samo da dođu u Sokobanju, obiđu šest lokaliteta za koje se od davnina veruje da ispunjavaju želje. To su Drvo želja, Bogorodica u steni, izvor Želja, Stena ljubavi, vodopad Ripaljka i Grudonjske vodenice.

Kada zamisle svih šest želja na predviđenim mestima, turisti sa besplatnim kuponima koje su adekvatnim pečatima overili na pomenutim lokacijama učestvuju u velikoj nagradnoj igri i imaju mogućnost da dobiju neku od vrednih nagrada. Izvlačenje nagrada obaviće se javno u centru Sokobanje, na trgu ispred Miloševog konaka, od 20 časova. Po obavljenoj dodeli nagrada, biće održan koncert ovogodišnjih finalista Operacije trijumf , odnosno nastupiće grupa OT bend.

Novina na Drugom maratonu želja je što će svi učesnici biti u prilici da krenu u potragu za sokobanjskim magičnim kamenčićima koji donose sreću. Reč je o belom i sivom oblutku iz reke Moravice koji, kada se protrljaju jedan o drugi, donose sreću. Za svakog učesnika organizator je pripremio i poklon suvenir.

Maraton želja prošle je godine okupio nekoliko hiljada učesnika, a ove godine se očekuje još veći broj turista. Svi koji u Sokobanju kreću na ovaj jedinstven događaj treba samo da ponesu šest želja i dobro raspoloženje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari