Prvi Partizanov remi posle 13 vezanih pobeda u prvenstvu i Kupu podsetio je da niko nije neranjiv, pokazavši da trener i igrači najskupljeg domaćeg tima nisu lažno skromni kada punih usta hvale rivale, kao što su činili pre derbija sa Radom, tek trećom ekipom koja je zaustavila „parni valjak“ u borbi za novu titulu.



– Ne smemo biti razočarani, čak ni previše nezadovoljni remijem. Otišli smo po pobedu, i bili joj blizu posle Vukićevog šuta kod 1:0, ali mogli smo i gubiti s 1:3 na startu drugog poluvremena. Rad je bio bolji u prvih a Partizan u drugih 45 minuta, tako da je ovo najrealniji i najpravičniji ishod jednog veoma uzbudljivog i sadržajnog meča. Bolje izgubiti dva nego tri boda – mirno priznaje kapiten crno-belih Mladen Krstajić, dan pošto je prednost njegove ekipe u odnosu na prvu „pratilju“ Zvezdu spala na lako dostižnih plus tri.


Zbog čega niste prošli Banjicu – odličnog rivala, umora, potcenjivačkog stava, lošeg terena…?

– Ma, kakav umor posle pet prolećnih mečeva?! Vezali smo nekoliko fizički teških utakmica u poslednje dve nedelje, ali to ne može biti opravdanje. Nije bio problem ni u blatu, niti u našem pristupu. Nismo prepotentni i arogantni. Samo smo naleteli na tvrd „orah“. Rad je najbolja, najorganizovanija i taktički najspremnija domaća ekipa s kojom smo igrali ove sezone, sa nekoliko klinaca koji bi mogli biti interesantni Partizanu. A, mi nismo mašine.

Partizan daje golove obično posle izrađenih akcija, a prima ih olako, najčešće ni iz čega ili iz prvog, drugog šuta. Zašto je to tako?

– Slažem se, i „građevinari“ su nam dali dva jeftina gola. Za sve je kriva loša koncentracija, naročito kod prekida. Čim nisi svih 100 odsto u igri, podložniji si greškama, koje inače ne bi pravio. Ili, barem, ne u tolikoj meri.

Od početka prolećne polusezone do igre i rezultata najčešće dolazite tek u drugom poluvremenu. Slučajnost ili ne?

– Na scenu su došli neki novi, mladi i edukovani treneri, sa ozbiljnim pripremama mečeva. Analiziraju nas, traže nam slabu tačku i vrlo motivisani izlaze na „crtu“, pa je često potrebno više od poluvremena da ih dotučemo. Obično kada se otvore i ostave nam prostora za iskazivanje našeg kvaliteta i raznovrsnosti. Siguran sam da će nam prvenstva iz godine u godinu biti sve neizvesnija. Niko neće moći lako do titule, Evrope ili opstanka.

A, može li vaš tim da odbrani titulu? I to već u aprilu, posle nove serije teških ispita, zaključno sa večitim derbijem u Humskoj?

– Svi napreduju, što je dobro za srpski klupski fudbal, ali Partizan će opet uzeti titulu. Uz dužno poštovanje svima, mislim da će trofej ostati na adresi najkvalitetnijeg tima. Sumnjam da ćemo ga tako brzo odbraniti, ostalo je još dosta teških prepreka do tog cilja, ali verujem da ćemo se opet radovati na kraju prvenstva – tvrdi iskusni štoper „parnog valjka“ i prvi kandidat za sportskog direktora Partizana od juna. O. Nikolić

Opet sa „romantičarima“

Saša Ilić i ekipa će ponovo na megdan OFK Beogradu. Pretprošle nedelje ugostili su „romantičare“ u prvenstvenoj utakmici (2:1), a ove subote će s njima odigrati test meč.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari