Društvo Koraci: Aidi Ćorović se preti zbog lažne vesti o cepanju zastave, apeluju na građane da ne nasedaju na lažne vesti 1foto FoNet Aleksandar Barda

Društvo za održivu budućnost „Koraci“ apelovalo je na građane da ne nasedaju na lažne vesti koje se preko društvanih mreža i tabloida šire iz krugova bliskih Srpskoj Naprednoj stranci, a u kojima se potpredsednica Društva Koraci Aida Ćorović satanizuje i označava kao legitimna meta progona.

„Od petka, kada se na društvenim mrežama pojavio sadržaj sa lažnog Tviter naloga pod imenom Aide Ćorović, u vezi sa protestom pod nazivom ‘Buna protiv mafije’ u Novom Sadu, ne stišava se orkestrirani govor mržnje. U toj lažnoj objavi stoji Aidino navodno priznanje da je na protestu pocepala zastavu Srbije i da bi to učinila opet kao i da želi autonomiju za Vojvodinu i Sandžak, uz poruku Stop srpskom svetu! Lažni tvit koji se pojavio i u tabloidima i na desničarskim portalima pokrenuo je salvu uvreda, mržnje i direktnih pretnji smrću Aidi Ćorović“, navedeno je u saopštenju.

Iz društva Koraci objasnili su da je na novosadskom protestu održanom 29. jula Aida Ćorović bila u grupi aktivista koji su bacili nekoliko bočica farbe na izlog prostorija Srpske napredne stranke i tom prilikom okupljeni su sa ulaza u prostorije SNS sklonili zastave Srbije kako ih u akciji ne bi prefarbali.

„Takođe, Društvo za održivu budućnost Koraci traži hitnu reakciju institucija, pre svih Odeljenja za visokotehnološki kriminal i Policije kako bi se otkrili nalogodavci i izvršioci napada na društvanim mrežama i obezbedila odgovarajuća zaštita za Aidu Ćorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari