Društvo sudija: Sudske odluke ne mogu biti predmet vansudske kontrole

Ostavite komentar


  1. Tužiocima i sudijamqa je previše prepušteno. Kada dodamo raširenu korupciju, srpsko pravosudje je definitivno na stranputici. Pojedini dogadaji pokazuju da je za obične gradjane beskorisno. A u te fraze o nezavisnom i samostalnom sudstvu neka okače mačku o rep.

  2. Zato sto se ne mogu preispitati presude i kazniti sudije koje ne rade svoj posao kako treba.Zato nam cveta kriminal.

  3. To da… ali mogu…a ponekad i trebaju da budu, predmet komentara i analize.. Što je opštepoznato…
    Željko Vujotić

  4. Sudstvo i TREBA da je „samostalno i nezavisno“ u radu.
    ALI N I J E!
    Ali takodje NEMA (ili mozda SAMO ne sprovodi?) ni nezavisnu i samostalnu, AUTONOMNU K O N T R O L U sudstva, tj. samog sebe.

  5. Nema spornih sudijskih odluka i presuda prema sirotinji ,uvek su sporne one koje su „odrezane“ raznoraznim moćnicima ,i to je postalo očigledno i simptomatično. Zakon o ispitivanju porekla imovine se uporno ne donosi,a to je jedini zakonski „pritisak“ i na vršioce svih društvenih funkcija . Što bi narod rekao ,nismo ni mi mutavi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.