Novobečejska turistička manifestacija Velika Gospojina ove godine održava se pod sloganom „Ako hoćeš, samo se nasmeši“, a domaćini su se potrudili da opravdaju kvalitet koji je svrstavaju među najposećenije letnje fešte u Srbiji.

Gosti će ove godine od 21. do 27. avgusta moći da uživaju uz koncerte Džibonija, Halida Bešlića, Riblje čorbe, Miligrama, Kerbera i mađarske grupe Zanzibar.

– Program Gospojine biće predstavljen na našoj tradicionalnoj konferenciji, u četvrtak, 14. avgusta, tačno u podne. Predvideli smo turu brodom i druženje – kaže portparolka opštine Nevena Subotić.

Na celodnevnom novinarskom hepeningu uz Tisu, muzikom će najaviti takmičenje tamburaša prošlogodišnji pobednici, tamburaški orkestar Za našu dušu iz Ravnog sela. Ipak, muzički program samo je deo ukupnog programa koji će obilovati sadržajima za sve uzraste i ukuse. U Novom Bečeju narednih sedam dana biće održano takmičenje tamburaških orkestara, a takmičiće se i u kuvanju riblje čorbe, zatim će se ogledati paradne zaprege. Biće održan Etnobazar, Dečija ulica, kao i popularna humanitarna akcija gađanje predsednika opštine balonima sa vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari