Druženje u prirodi u okviru "Žestivala" 1StaPark/Foto: TO Užice

U okviru 7. Međunarodnog festival prirode i kulturnog nasleđa “Žestival 2022”, biće organizovan aktivni vikend u klisuri reke Đetinje pod nazivom Povratak prirodi.

Organizatori druženja u prirodi su Regionalna razvojna agencija Zlatibor u saradnji sa Gradom, Turističkom organizacijom Užica, Narodnim muzejom, Planinarskim društvom Rujno, Zip linijom Stari grad i Klisurom 031.

Tokom vikenda, 27. i 28. avgusta posetioci će moći da da od devet do 17 časova besplatno posete staru hidrocentralu „Pod gradom“, užički Stari grad i Arheološki park “StaPARK” u Staparskoj banji.

Vožnja zip linijom Stari grad i kajacima na Velikoj brani biće organizovana po promotivnim cenama.

Osim toga, u nedelju, 28. avgusta, Planinarsko društvo Rujno organizovaće planinarsku turu od gradske plaže do manastira Rujan u dužini od oko 14 kilometara. Polazak grupe je u osam časova sa gradske plaže, a zainteresovani učesnici se mogu prijaviti Planinarskom društvu Rujno.

Zbog promena u radnom vremenu Arheološkog parka StaPARK u Staparskoj banji, Grad Užice je obezbedio dodatne polaske minibusa na relaciji gradska plaža – Staparska banja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari