Država kaznila nevladine organizacije

Novi Nacrt zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, advokati zadovoljni, civilni sektor traži izmene
POGLAVLJE 23

Ostavite komentar


  1. U nekim opstinama nema besplatne pravne pomoci uopste, tako da nam je svejedno, u principu.

  2. Sta ako je zena zrtva nasilja i zeli da se razvede a nema primanja? Mislim da ovo nije dobro…

    1. Zašto nije dobro? Ja naprotiv mislim da je ovo odlično rešenje za gradjane, pa i za žene žrtve nasilja. Za besplatnu pravnu pomoć ženi žrtvi nasilja biće dodeljen advokat, da je zastupa i kod postupka razvoda i dodele dece na vršenje roditeljskog prava i da ishoduju privremenu meru za plaćanje dečijeg izdržavanja,a takodje da je kao oštećenu tj žrtvu nasilja zastupaju oi pred MUP i pred sudom, ishoduju mere zabrane prilaska i u krivičnom i u parničnom postupku , da je zastupa kod podele sutekovine itd..Advokati već rade sa žrtvama nasilja i zastupaju ih pred sudovima. NVO i dalje mogu žrtvama nasilja pružati psihološku, humanitarnu i sve druge vidove podrške, osim pravne pomoći za koju su advokati realno najstručniji i najkvalifikovaniji .

      1. A sta ako je npr zaposleni u opstini? Da li ce kritetijumi pruzanja besplatne pravne pomoci uvaziti zene koje su u braku u kome postoje prihodi, ali ne njeni?

  3. Najvece „legalno“ zlo za jednu drzavu su nevladine organizacije, i trebalo bi ih sve ukinuti.

  4. Oni su organizacije finansirane od strane vlada drugih država , koji preko njih guraju svoje interese kod nas i po potrebi izazivaju nestabilnost. Nađite mi jednog advokata u državi koji bi nekog zastupao besplatno, to su gluposti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.