Demokratska stranka Srbije nikada nije bila protiv regionalizacije, ali Predlog statuta Vojvodine vodi u direktni separatizam, jer je time omogućeno da APV ima svoju vladu, ministarstvo spoljnih poslova, akademiju nauka, da potpisuje međudržavne ugovore i još dvadesetak odredbi koje nisu usaglašene sa Ustavom Srbije za koji je glasalo 3,5 miliona građana.

 U regionu Srema za Ustav se izjasnilo 98,8 odsto izašlih građana, pa ovaj predlog statuta predstavlja kršenje volje građana, rekao je između ostalog predsednik Okružnog odbora DSS za Srem Zoran Semenović na pres konferenciji održanoj juče u Rumi. Na istom skupu član GO DSS Sremske Mitrovice Zoran Miščević je istakao da Vojvodina nije privatna teritorija i ničije vlasništvo da bi se neki usudili da je rasparčavaju i da je princip zakona jačeg najveće bezakonje, dok je član PO DSS Mitar Pavlović rekao da se u ovoj priči oko predloženog statuta sve svodi na podelu Srbije na dve države i upitao koja to država ima višak teritorija da može da daje jedan svoj deo.

– Usvajanjem Predloga statuta ostvaruju se separatističke namere jer je samo na šest minuta od Beograda nova država. Stoga će odbori DSS-a na teritoriji Vojvodine organizovati proteste, deliti građanima plakate, brošure i letke i objašnjavati im zašto je ovakav statut separatistički akt – rekao je Pavlović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari